Karaağaç Milli Bilinç İzci Kampı Sona Erdi

ads ads ads ads
15/08/2017

ads
Karaağaç Milli Bilinç İzci Kampı Sona Erdi

Zirve İzcilik Derneği Basın Temsilcisi Bakiye Lord'un haberine göre geçtiğimiz hafta başlayan  Zirve ve Beşparmak İzcilik Dernekleri ortak faaliyeti olan Erenköy Milli Bilinç Kampı sona erdi.

Karaağaç’ta gerçekleşen ve Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği’nin de katkılarıyla yapılan çadır kampına Türkiye İzcilik Federasyonu’ndan, konuk olarak gelen izci ve lideri ile yaşları 8 ile 18  arası değişen 100 kişilik  izci kafilesi Karaağaç köyünde konuşlandı.

8 Ağustos Erenköy Şehitlerini Anma Gününde 100 kişilik izci kafilesi, Erenköy’deki anma törenine de katılarak şehitleri anıp yapılan törenlerde şehitler için dualar edip saygı duruşunda bulunmuştur.

Kampa katılan izcilere,  milli bilinç teması yanında çeşitli etkinlikler düzenledi. KKTC Okçuluk Federasyonu sporcularının izcilere uygulamalı okçuluk tesisi, deniz ve geceleri düzenlenen ateş toplantılarında bireysel sunum ve gösterilerine yer verildi.

Değerlerimizin gittikçe kaybolduğu bu yıllarda gençlerimize vatanımızın özgürlüğe kavuşmasında canları pahasına  göz kırpmadan şehitlerimizin kendilerini nasıl feda ettiklerini, bu vatanı ne şartlarda koruduklarını gerçekleşen anlatımlarla yaşatmaya çalışıldı.

       

15/08/2017 12:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iKaraağaç, izci, kamp, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.