Karaatmaca:"Turkcell'in başarısı ülkemiz için önemli avantaj"

ads ads ads ads
03/09/2015

ads
Karaatmaca:"Turkcell'in başarısı ülkemiz için önemli avantaj"

4.5G olarak bilinen LTE-Advanced teknolojisinde, Türkiye'den sonra gözler şimdi Kuzey Kıbrıs'ta

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Karaatmaca:"Turkcell'in başarısı ülkemiz için önemli avantaj"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu: "En yenilikçi teknolojileri, en üstün altyapıyı ve ultra mobil genişbant internet hizmetlerini ülkemizin ve insanımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz."

*Karaatmaca: "Turkcell'in yeni nesil mobil iletişim teknolojilerinde dünyanın en ileri altyapılarından birine sahip olmasını ülkemiz için fırsata dönüştüreceğiz. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak halkımızı 4.5G teknolojisi ile buluşturmak için hazırız"

*Turkcell, Türkiye'deki ihalede 1,6 milyar Euro ile 4.5G’de en fazla sayıda frekansın sahibi oldu, sunulabilecek en yüksek 4.5G hızı 375 Mbps’i sağlayacak tek mobil operatör olarak dikkat çekti

Türkiye'de Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) Hizmet ve Altyapılarına ilişkin Yetkilendirme İhalesi’nin sonuçlanmasının ardından gözler Kuzey Kıbrıs'a çevrildi.

Turkcell, Türkiye'deki önemli ihalede 1,6 milyar Euro ile 4.5G’de en fazla sayıda frekansın sahibi oldu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'deki ihale sonrası yaptığı değerlendirmede, Turkcell olarak 21 yıldır yeni teknolojileri dünya ile eşzamanlı olarak Türkiye’ye taşımayı ve oluşan teknolojik standartlara öncülük etmeyi görev bildiklerini söyledi, "En yenilikçi teknolojileri, en üstün altyapıyı ve ultra mobil genişbant internet hizmetlerini ülkemizin ve insanımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Terzioğlu: “Öncülük ediyoruz"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye'deki ihale sonrası yaptığı değerlendirmede, Turkcell olarak 21 yıldır yeni teknolojileri dünya ile eşzamanlı olarak Türkiye’ye taşımayı ve oluşan teknolojik standartlara öncülük etmeyi görev bildiklerini söyledi.

Terzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra da en yenilikçi teknolojileri, en üstün altyapıyı ve ultra mobil genişbant internet hizmetlerini ülkemizin ve insanımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Turkcell olarak uzun zamandır yeni nesil mobil teknolojiler için çalışıyor ve yatırım yapıyorduk. İhaleyle, kapsamında kullanım hakkını elde ettiğimiz frekanslar sayesinde de fiber performansını artık sadece fiber kablolarla ulaşabildiğimiz yerlere götürmekle kalmayacak, Türkiye'nin her yerini kablosuz fiber ağlarla donatabileceğiz. Müşterilerimiz bir kez daha Turkcell’li olma avantajını yaşayacaklar. Bu ihaleyi de sadece bir başlangıç olarak görüyoruz. 4.5G ve yerli 5G için çalışmalarımıza devam ederek teknolojiyi tüketen değil üreten ülke konumuna gelmek ise en büyük motivasyonumuz olacak.”

"Kuzey Kıbrıs için hazırız"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Turkcell'in Taşıyıcı Birleştirme tekniğini kullanarak, Türkiye’de hizmetin kullanılmaya başlanacağı 1 Nisan 2016 tarihi itibari ile sunulabilecek en yüksek 4.5G hızı olacak 375 Mbps’i sağlayan tek mobil operatör olacağını anımsatarak, "Bu başarı hem ülkemiz hem de Kuzey Kıbrıs Turkcell için çok önemli bir avantajdır. Turkcell'in yeni nesil mobil iletişim teknolojilerinde dünyanın en ileri altyapılarından birine sahip olmasını ülkemiz için fırsata dönüştüreceğiz. Kuzey Kıbrıs'ı da 4.5G teknolojisi ile buluşturmak için hazırız" dedi.

Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell'lileri yurt dışında 4G hızı ile tanıştırarak ilk adımı attıklarını belirterek, "Turkcell’le işbirliği içerisinde, ülkemizde de yeni nesil teknolojilere geçiş için hem teknik alt yapımız hem de ileri seviyede eğitimli personelimizle hazırız. Bu yönde devlet ve hükümet yetkililerimizin gerekli prosedürleri başlatması ile birlikte yatırımlarımızı tamamlayarak, en yüksek teknolojiyi adaya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

375 Mbps’lik en yüksek 4.5G hızı Turkcell’le gelecek

Türkiye'de Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) Hizmet ve Altyapılarına ilişkin Yetkilendirme İhalesi’ne Turkcell damgasını vurdu. 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHZ bandında toplamda 390.4 MHz frekans spektrumunun operatörlerin kullanımına tahsisi için yapılan ihalede Turkcell 1.623 Milyar Euro vererek toplamda 172.4 MHz frekansın sahibi oldu. Böylece Turkcell Taşıyıcı Birleştirme tekniğini kullanarak, Türkiye’de hizmetin kullanılmaya başlanacağı 1 Nisan 2016 tarihi itibari ile sunulabilecek en yüksek 4.5G hızı olacak 375 Mbps’i sağlayan tek mobil operatör olacak.

4.5G mobil internet altyapısında teknolojinin geldiği son nokta olarak biliniyor.

Çok daha hızlı mobil internet hizmetleri sunulmasının yolunu açacak olan ve kamuoyunda 4.5G olarak bilinen LTE-Advanced teknolojisine, Türkiye'de önümüzdeki yıl geçilmesi planlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell daha önce ülkemizde 4G Beta testlerini gerçekleştirerek, en yüksek hız seviyesine ulaşmıştı.

Önümüzdeki yıllarda teknolojinin gelişmesine paralel olarak sunulan 4.5G hızları 1 Gbits’lere kadar ulaşacak.

En güçlü altyapı

Turkcell, 2008 yılında düzenlenen 3G ihalesinde de en yüksek lisans ücretini ödeyerek A Lisansı kullanma hakkını elde etmiş ve dünyanın en güçlü 3G altyapılarından birini kurmuştu. 26 Ağustos 2015’te gerçekleştirilen Uluslararası Mobil Telekomünikasyon (IMT) Hizmet ve Altyapılarına ilişkin Yetkilendirme İhalesi sonucunda ise Turkcell, kullanım hakkı kazandığı frekanslar için 1.6 milyar Euro ödeyerek tüm rakiplerinden daha fazla frekansı almış oldu.

4.5G (LTE-Advanced) ile neler yapılabilecek?

4.5G sayesinde daha yüksek veri hızları, daha düşük gecikme süreleri sunmak mümkün olacak. Bu sayede bulut servislerinden mobil cihazlar üzerinden video izleme deneyimine, akıllı ev ve şehir altyapılarından mobil ofislere, yüksek boyutlu dosyaların paylaşılmasından mobil sağlık ve mobil eğitim servislerine kadar çok farklı sektörlerde büyük değişimler yaşanacak. Nesnelerin interneti döneminde her geçen gün daha fazla makinenin birbiri ile konuşması, daha yüksek veri transfer kapasitesi ve düşük gecikme süreleri gerektirirken, 4.5G teknolojisi akıllı şehirlere giden yolda ihtiyaç duyulan yüksek veri trafiğini rahatlıkla karşılayabilecek. 

03/09/2015 10:54
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: karaatmaca, Turkcell, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.