Kartalın sırtında kim uçmak istemez ki ?

ads ads ads ads
06/07/2015

ads
Kartalın sırtında kim uçmak istemez ki ?

KALİFORNİYALI fotoğraf sanatçısı Phoo Chan’ın çektiği ‘kartala binen karga’ fotoğrafı, ‘gerçekliği’ konusunda doğal olarak büyük bir merak uyandırdı.

Detaylara geçmeden tartışmayı sonlandıralım: Chan’ın fotoğrafları, karganın kartalın tepesinde olduğu anın öncesini ve sonrasını da gösteriyor. Fotoğrafın gerçekliği konusunda çok az soru işareti var. Yani evet, fotoğraf gerçek. Dikkat çeken tarafı ise ilk başta düşündüğünüzden farklı bir hikâyesinin olması. Cornell Ornitoloji Laboratuvarı’ndan karga davranışları uzmanı biyolog Kevin McGowan’a göre karganın derdi kartalın sırtına yerleşip zahmetsiz bir yolculuk yapmak değil, muhtemelen o sırada bir hava saldırısının ortasındaydı...

Kuşlar kendi bölgelerine sahip çıkan hayvanlar. Özellikle yumurtaların çatlayıp yuvaların yavrularla dolduğu yaz aylarında kendilerinden büyük bir kuş alanlarına girdiğinde ‘didişip dalaşmaya’ hazırlanırlar. Normalde bu tür karşılaşmalarda kuşlar birbirlerine çok yaklaşmazlar. Ancak McGowen, bu karganın tabuları yıktığını söylüyor:

ARABA KOVALAYAN BİR KÖPEK GİBİ

“Bu, arabaları kovalayan bir köpeğin arabanın tepesine sıçraması gibi bir şey. Köpekler her zaman arabayı yakalamaya çalışırlar ama onu yakalarlarsa ne yapacakları hakkında bir fikirleri yoktur aslında.”

TACİZE ALIŞIK ORALI OLMUYOR

Peki bu tuhaf durum karşısında kartal neden hiç oralı olmuyor? Avcı kuşların en büyüğü olan kartal, diğer kuşlar tarafından taciz edilmeye alışık. Onlara ayıracak vakti yok. Bazen kendilerini kovalayan kuşlar o kadar inatçı oluyor ki kartallar bir sivrisinek sürüsü tarafından takip ediliyor gibi görünüyor. Bu olay için de aynı şey geçerli, “Olmayacak bir şey değil” diyor McGowan. Hem zaten kim bir kartalın sırtında uçmayı istemez ki?

 

06/07/2015 07:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fotoğrafçı, Kartal
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.