Kaşif'ten Ercan Açıklaması

ads ads ads ads
15/07/2014
HK

ads
Kaşif'ten Ercan Açıklaması

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif BRT-1’de konuk olduğu “oniki onüç” programında, bakanlığının çalışmalarını değerlendirdi ve limanlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kaşif, Ercan’ın işletmesini alan şirketle yeni pist ve yeni terminal binasının yapılacağı yer konusunda yaşanan sıkıntının aşıldığını ifade etti.

Pistin yapılacağı yerde bulunan özel bir havayolu şirketine ait hangarın yaşattığı sıkıntının yüzde 95 oranında giderildiğini ve protokol aşamasına gelindiğini anlatan Kaşif, askeri birliğin taşınmasının da aşıldığını ve arazide tellemenin yapıldığını kaydetti.

Bakan Kaşif, “hangara ilişkin sıkıntının da aşılmasıyla birlikte ilgili firmaya bu hafta içerisinde ‘pist inşasına başla’ diyebileceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Yeni pistin aciliyeti olduğuna işaret eden Kaşif, Geçitkale Havaalanı’nın durumu nedeniyle trafiğe kapatılamayan Ercan’daki pistin uzun süredir bakıma alınamadığını anımsattı.

Özel bir şirkete kiralanan Geçitkale Havaalanı’nda da işletmeci firma ile devlet arasında bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Bakan Kaşif, konunun hukuksal boyutunu incelettiğini belirtti ve “Ercan’daki sorun giderildi, sırada Geçitkale var” dedi.

Kaşif, işletmeci firma tarafından Ercan girişine konulan bariyerin kaldırılması yönünde direktif verdiğini de söyledi, ve bu konunun takipçisi olacağını vurguladı.

Mağusa Limanı konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kaşif, kirli yükler için yeni bir liman düşünüldüğünü ve bu konuda Türkiye’deki muhatapları ile çalışma yürüttüklerini söyledi.

“Şehrin içinde artık kirli yük boşalmaz, şehir dışında insan yaşamının daha az olduğu yerlerde olur” şeklinde konuşan Kaşif, kirli sanayi bölgesi olarak ilan edilen Kalecik’te böyle bir tesis düşünüldüğünü kaydetti.

Bakan Kaşif, kuzey sahilinde yeni yat limanları inşa etmek isteyen yatırımcılar bulunduğunu da açıkladı.

Üç başvurunun değerlendirilmekte olduğunu ifade eden Kaşif, bir başvurunun onaylanma aşamasında olduğunu söyledi. 

15/07/2014 08:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ahmet kaşif, ercan havalimanı, ercan, ercanahmet kaşif
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.