Kaşif'ten Ercan'la İlgili Açıklama

ads ads ads ads
20/04/2014

ads
Kaşif'ten Ercan'la İlgili Açıklama

İhaleyi alan şirket yeni Ercan Havaalanı’nın inşasına başlamak için pürüzlerin giderilmesini bekliyor



Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Ercan Havaalanı’nın ihaleyi kazanan şirkete tam anlamıyla devrinin, bölgedeki askeri birliğin 15-30 gün içerisinde taşınmasının ardından gerçekleşeceğini bildirdi. Kaşif ayrıca, şirketin bu teslimattan sonra yeni Ercan’ın inşasına başlayacağına işaret etti.

KIBRIS’a yeni havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulunan bakan Kaşif, 25 yıllığına özelleştirilen ve Taşyapı-Terminal ile yerli ortak Kaner Grubu’na devredilen Ercan Havaalanı’nın gündemlerinde olduğunu söyledi.

Ercan’ın yer teslimi konusunda askeri makamlara yazı yazdıklarını ve ne zaman çekileceklerine dair görüş beklediklerini kaydeden Kaşif, “Asker üç aşamada çekilme planlandığı için Maliye’den ilk blokeyi yapmamız gerekiyor” dedi.

15 gün ile bir ay içerisinde ilgili şirkete yer teslimini yapabileceklerini arzu ettiklerini anlatan Kaşif, “Ancak, yine de bana göre iki terminal binasının karşılıklı olması benim mantığıma yatmadı. Çünkü, yıllar sonra bir üçüncü piste ihtiyaç duyulması durumunda yapma imkanımız yoktur” dedi.

Yeni havaalanı yapılana kadar Ercan Havaalanı’nın faaliyetlerine devam edeceğini kaydeden Kaşif, yeni Ercan bittikten sonra mevcut terminalin kargo binası olarak kullanılacağını söyledi.

“Artık iş sonlandırılmalı”

Ahmet Kaşif, önemli olanın yeni binanın inşaatına bir an önce başlanıp bitirilmesi olduğunu ifade ederek, “Artık, bu işin bir an önce sonlandırılması için geçtiğimiz hafta bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

“Yeni projeye göre burada iki tünel ve iki pist yapılacak. Tünel yapıldıktan sonra Ercan’ın karşısına yeni bina yapılacak. Oradaki askeri birlik de başka bir yere taşınacak” diyen Kaşif, yeni Ercan Havaalanı konusunun hükümette görüşüldüğünü ve yeni çıkılan proje ne ise onun uygulamaya konulması yönünde karar üretildiğini söyledi.

İhaleye çıkılan projenin değişikliğe uğraması durumunda, ihaleye giren diğer şirketlerin yeni projeyi mahkemeye götürüp ihaleyi iptal etme haklarının doğabileceğini de kaydeden Kaşif, Başsavcı ile konunun değerlendirildiğini ifade etti.

Ercan’ın ihalesini alan şirket ve havaalanının karşısında bulunan askeri makamların çekilmesi ile ilgili bir görüşme yaptıklarını anlatan Kaşif, “Askerin üç aşamada havaalanından kaldırılması öngörülüyor. Bu konuda yazışmalar yapılmıştır. Bu arada ilgili firmaya yazı yazarak sundukları alan projesinin uygulama projesini görmek istedik” dedi.

Kaşif, Ercan’ı alan Taşyapı şirketinin Türkiye’de bir mimarlık bürosu ile çalışma yaparak bakanlığa geçtiğimiz hafta bir sunum yaptıklarını söyledi. Maketler konusunda iki şekilde çalışıldığını da ifade eden Kaşif, hem ihaleye giriş hem de bakanlığın yan tarafa uygun gördüğü projenin maketleri yaparak sunum gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Ali CANSU KIBRIS

20/04/2014 13:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ahmet kaşif, ercan havaalanı, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.