Kasulidis'ten açıklama...

ads ads ads ads
02/09/2015

ads
Kasulidis'ten açıklama...

Türk ve Rum liderler ‘mülkiyet’ gibi çok zorlu bir konuyu masaya yatırdığı bir süreçte Sputnik’e konuşan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, taraflar arasındaki mesafenin giderek kapandığını ve Kıbrıs için ‘SSCB - Rusya Federasyonu geçiş modeli’nin öngörüldüğünü söyledi.

Kıbrıs sorununa çözüm bulunması yolunda adada sürdürülen müzakereler çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Lefkoşa'daki ara bölgede bir araya gelerek, ‘mülkiyet’ başta olmak üzere, çözüm bekleyen sorunları değerlendirdi.

Müzakerelerde kritik bir dönemece girilirken, son gelişmeleri Sputnik’e değerlendiren Kasulidis, tarafları birbirinden ayıran mesafenin giderek kapandığı bilgisini verirken, oluşturucu eyalete dayalı federal sistemin kapıda olduğunu, Kıbrıs için SSCB-Rusya Federasyonu geçiş modelinin öngörüldüğünü ve adadaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için çözüm bulunduğunu söyledi.

Deneyimli diplomat, doğalgaz konusunda şimdilik Türkiye ile işbirliği perspektifine kapıyı kapalı tutarken, Ada’da garantilere ihtiyaç olmadığı görüşünü dile getirdi. Kasulidis ayrıca, bazı güçlerin geçmişte Güney Kıbrıs’ın Rusya ile olan ilişkilerini sarsmaya çalıştığını da ifade etti.

KAYNAK: sputniknews - Nikolaos Stelya / HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 

02/09/2015 20:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.