Kasulidis'ten Mülkiyet Açıklaması

ads ads ads ads
10/10/2015

ads
Kasulidis'ten Mülkiyet Açıklaması

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, mülkiyet konusunda ilk söz hakkının mal sahibinde olacağını açıkladı

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan Sigma TV’ye konuşan Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, mülkiyet konusunda ilk söz hakkının mülk sahiplerinde olacağını söyledi. Kasulidis “Mülklerin geleceği için kurulacak komiteye başvuracak olan onlardır ve dolayısıyla tercihlerini kendileri yapacaklar” dedi.

Kasulidis, “Bu kez bize dışarıdan hazır plan servis edilmesi söz konusu değil” diyerek, olası b ir çözüm planının Kıbrıs ürünü olacağını söyledi.

“Başkan Anastasiadis, daha adil bir hal çaresi bulunması için mücadele ediyor” diyen Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, şunları kaydetti:

“Kıbrıs, Avrupa normlarının ilk günden itibaren yürürlükte olacağı bir Avrupa devleti olmalı. Kıbrıslı Türklerin endişelerine de cevap verilmeli. Müzakere masasında tek başımıza değiliz.”

Eide’nin garantiler ve geçiş dönemlerine ilişkin sözlerine de atıfta bulunarak “Hiçbir yerde bu tür sözler edildiğini işitmedim” diyen Kasulidis, güvenlik konusunun henüz müzakere masasında görüşülmediğini vurguladı.

Kasulidis, şunları söyledi:

“Güvenlik sistemi Kıbrıslı Rumları ve Kıbrıslı Türkleri aynı şekilde güvende hissettirmeli. Garantiler Kıbrıslı Türkleri yüzde 100 güvende hissettirebilir ancak Kıbrıslı Rumları yüzde 100 güvensiz hissettirebilir. Eide’nin rolü müzakereleri kolaylaştırmaktır. Bugüne kadar liderlerin görüşmelerine kimsenin müdahalesine ihtiyaç olmadı.”

Eide sabırsız

Kasulidis, Rum Yönetimi’nin Eide’yle ilgili hoşnutsuzluğunun odak noktasının ne olduğu sorusuna karşılık “Sayın Eide, bilmeyerek ve prosedürün sonunu görme sabırsızlığından ötürü, sona erme zamanı konusunda aşırı iyimserlik belirtti” dedi.

Rum Dışişleri Bakanı, liderlerin 9 görüşmesinde bütün başlıklarda ilerleme kaydedildiğini ancak bunun, görüşmelerin bittiği anlamına gelmediğini söyledi. Kasulidis, pazartesi günkü görüşmede mülkiyet konusunun ele alınacağını anlattı.

Kasulidis “Her görüşme, liderlerin tezlerini daha da yakınlaştırıyor. Anlaşmazlıklar daralma eğiliminde. Çaba kısır değil. Taraflar tezlerinde sabit kalmıyor. Yeni düzende devlet Avrupa standartlarında ve müktesebatın ilk andan itibaren geçerli olacağı bir Avrupa devleti olacak” ifadesini kullandı. 

Kaynak: Diyalog Gazetesi

10/10/2015 11:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kasulidis, mülkiyet, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.