Kayıp 2 Kıbrıslı Türk'ün Kalıntılarına Ulaşıldı

ads ads ads ads
28/08/2015

ads
Kayıp 2 Kıbrıslı Türk'ün Kalıntılarına Ulaşıldı

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Rum Üyesi Nestoras Nestoros, Komite tarafından Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde yapılan kazılar çerçevesinde 1963-64 döneminde kaybolan iki Kıbrıslı Türk’ün kalıntılarına ulaşılmış göründüğünü açıkladı.

Haravgi, “Girne Ay Yorgi’de Kıbrıslı Türk (1963-64) Kayıplarının Kalıntıları” başlıklı haberinde Nestoros’un Rum tarafında yayın yapan Astra Radyosu’na dün yaptığı açıklamayı aktardı.

Habere göre kireç ocağında, üzerine taş konulmuş ve iki Kıbrıslı Türk’ün gömülü olduğu bir arabayla ilgili şahadet olduğuna işaret eden Nestoros, kazılar çerçevesinde dün kendisinin de bölgeye gittiğini söyledi.

Nestoros iki Kıbrıslı Türk’ten birinin kızının da huzurunda, Kıbrıslı Türklere (İbrahim Nidai ve Şefket Kadir) ait kalıntıların bir kısmının dozerle çıkartıldığını belirterek “Orada gömülü oldukları saptanan kemikler şimdi buldozer olmadan sabırla, elle ve kovalarla kazılarak çıkartılacak” da dedi.

Halen 2 bin 500 metrekarelik alanda 12’nci kez yapılan ancak sonuca ulaşılamayan Kızılbaş bölgesindeki kazıların tamamlanmadığını belirten Nestoros, 45 Rum’un gömülü olduğuna inanılan bölgedeki araştırma kazılarının 10 gün daha devam edeceğini, ancak o zaman ‘kazılar tamamlandı’ denilebileceğini anlattı. 

28/08/2015 10:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kayıp, kazı, çalışma haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.