Kayıp Şahıslar Komitesi BM’nin Arşivlerini Kullanacak

ads ads ads ads
11/05/2017

ads
Kayıp Şahıslar Komitesi BM’nin Arşivlerini Kullanacak

Kayıp Şahıslar Komitesi Salı günü yaptığı açıklamada. New York'taki Birleşmiş Milletler arşivlerinden alınan belgelerin adadaki kayıpların bir kısmını tespit edilmesinde kullanılacağını belirtti.

Komitenin üç üyesi, kayıp kişilerin olası mezar alanlarının keşfedilmesine yardımcı olabilecek bilgi için 1963-4 ve 1974 dönemlerine ait gizli ve kamuya açık BM arşivlerini aramak için 24 Nisan - 5 Mayıs tarihleri ​​arasında New York'ta bulunuyorlardı.

New York'taki ilgili arşivlerin gözden geçirilmesini tamamlamak için daha fazla ziyaret gerekecek.

Bu, 12 ülkenin ilgili arşivlerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin arşivlerini içeren Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından üstlenilen daha geniş bir çabanın bir parçası.

Üç komite üyesi New York'taki Birleşmiş Milletler karargahını, Birleşmiş Milletler'in Kayıp Şahıslar Komitesi 'ne verdiği desteği sürekli olarak temin eden Barış Gücü Operasyonları Sekreteri Jean-Pierre Lacroix ve Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Jeffrey Feltman'ı da ziyaret etti.

Yeni teknolojilere yatırım yaparak ve yeni bilgi kaynaklarına dokunarak projeyi hızlandırmayı amaçlayan Kayıp Şahıslar Komitesi 'nin 2017-2020 stratejisini sundular.

Şimdiye kadar, her iki toplumdan 750 kayıp kişi tespit edildi.

11/05/2017 09:52
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kayıp Şahıslar Komitesi
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.