Kazanın geliyorum demediği 11 lanetli Hollywood filmi

ads ads ads ads
23/09/2014

ads
Kazanın geliyorum demediği 11 lanetli Hollywood filmi

Çekim sırasında 2 kişiyi yıldırım çarpan, oyuncuların bir anda ortaya çıkan hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiği lanetlenmiş filmlerden uzak durmak en iyisi...

Bir film setinde yer almak çoğu insanın hayalidir. Sihrin hayat bulmasını kendi gözlerinizle görmek ve sahnede ünlülerle el sıkışmak hayatınızın fırsatı gibi gelebilir; ama ya siz setteyken beklenmedik kazalar olursa? Üst üste talihsizlikler yaşanırsa? Setin lanetlenmiş olmasına nasıl bir tepki verirdiniz?

Aşağıda Viral Nova sitesinin derlediği, felaketlerden nasibini fazlasıyla almış filmleri göreceksiniz. Anlaşılan, lanetli filmler sandığımızdan çok daha fazla.

1. Superman (1978)

Christopher Reeves’in (Superman) attan düşmesi ve felç kalmasının yanı sıra, Lois Lane rolündeki Margot Kidder da film çekildikten sonra bir akıl hastalığı geçirdi. Kidder, Los Angeles’ta amaçsız bir şekilde dolaşırken görüldü.

2. Karga (The Crow, 1994)

Star Brandon Lee, başka bir aktörün çekimlerde kullandığı yanlışlıkla doldurulmuş bir silahla vurulduktan sonra aldığı yara sonucu öldü. İşin trajikomik tarafıysa, aktörün babası olan Bruce Lee’nin daha sonra “Game of Death “ adlı filmde sahte bir silahla vurularak öldürülen bir aktörü canlandırmasıydı.

3. Şeytan (The Exorcist, 1977)

Sette sık sık yangın çıkması yetmezmiş gibi ışıkçı ve görüntü asistanı birbirinden farklı kazalarda yaşamını yitirdi.

4. Rosemary’nin Bebeği (Rosemary’s Baby, 1968)

Filmin yapımcısı William Castle, filmle bağlantısı nedeniyle korkunç bir hastalıktan öleceğine dair bir nefret e-postası aldı. Filmin çekiminden bir yıl sonra Manson ailesi, filmin yönetmeni Roman Polanski’nin, o sıralarda ilk çocuklarına hamile olan eşi Sharon Tate’i öldürdü.

5. Tutku (The Passion of the Christ, 2004)

Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi’nin çekimleri sırasında yıldız aktör James Caviezel’in üzerine yıldırım düştü. Filmin yardımcı yönetmeni Jan Michelini’nin üzerine de 2 kere yıldırım düştü.

6. The Omen (1976)

Bu filmde yaşananların hikayesi daha uzun. Gregory Peck’in oğlu daha film çekilmeye başlamadan intihar etti. Film çekimi için yoldalarken hem Gregory Peck’in uçağına hem de senarist ve yapımcının uçaklarına yıldırım düştü. IRA onlar filmi çekerken bulundukları oteli bombaladı. Ayrıca, bir aslan bakıcısını öldürdü. Filmin çekildiği sırada meydana gelen en tuhaf şeyse John Richardson’ın yaptığı ve asistanının öldüğü araba kazası oldu. Kazanın olduğu yerdeki tabelada “Ommen, 66.6” diyordu ve günlerden 13 Ağustos Cuma 1976’ydı.

7. Kötü Ruh Üçlemesi (Poltergeist Triology, 1982-88)

Bu seri birden fazla kast ekibi üyesinin kısa bir sürede ölmesiyle bilinir. Ölenler arasından bilindik kişilerden bazıları şöyle: Dominique Dunne eski erkek arkadaşı tarafından boğularak öldürüldü, Julian Beck mide kanserinden öldü, Will Sampson karaciğer yetmezliğinden öldü ve Heather O’Rourke septik şok geçirip öldü.

8. Asi Gençlik (Rebel Without a Cause, 1955)

Bu filmde tuhaflıklar diz boyu. James Dean filmin vizyona girmesini göremeden bir araba kovalamacasında henüz 23 yaşındayken yaşamını yitirir. Başrolü paylaştığı Natalie Wood bundan yıllar sonra boğularak öldü. Sal Mileno bıçaklandı. Kazadan uzun süre sonra James Dean’ın kaza yaptığı otomobilden kalan parçaları kullanan bir Beverly Hills cerrahı da bir trafik kazasında kazasında öldü.

9. Godspell (1973)

İsa’nın havarilerini oynayan adamlardan dördü olağandışı olaylarda öldü: beyin kanaması, AIDS, beyin tümörü ve gizemi açıklanamayan olaylar.

10. Alacakaranlık Kuşağı (Twillight Zone: The Movie, 1983)

İkisi çocuk olan üç aktörü taşıyan helikopter bir sahnede kaza yaptı ve kurtulan olmadı. Bu aktörlerden biri filmden önce 5 milyon dolarlık bir hayat sigortası yaptırmıştı, çünkü içinde bir helikopter kazasında öleceğine dair bir his vardı.

11. The Conqueror (1956)

Ekibin neredeyse tamamı sel baskınında öldü, Susan Hayward az kalsın bir pantere yem oluyordu ve film ekibinin toplamda 220 üyesinden 91’i filmin atomların test edildiği bir bölgede çekildiğini öğrendikten sonra kansere yakalandı. Kast ekibinde bulunan 45 kişi daha sonra kanserden öldü. Bunların arasında John Wayne de vardı. 

23/09/2014 12:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hollywood, film, korku, efsane, haber
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.