Kerry çözüm umudunu dile getirdi

ads ads ads ads
30/03/2016

ads
Kerry çözüm umudunu dile getirdi

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Washington’da, ABD’li mevkidaşı Kerry ile bakanlıkta bir araya geldi . Görüşmede, Suriye’de ve Ortadoğu’daki gelişmelerin yanı sıra Kıbrıs ve Rusya ile ilgili konular da gündeme geldi.

İki bakan, görüşme öncesinde kameralar karşısına geçerek kısa birer açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, Kıbrıs meselesinde bu yıl içinde bir anlaşmaya varılmasını ümit ettiklerini kaydetti. “Türk tarafı buna hazır” diyen Çavuşoğlu, Güney Kıbrıs Rum kesimindeki seçimlerin ardından bu sürecin hızlanmasını beklediklerini anlattı.

Çavuşoğlu, “ Akdeniz’in doğusunda bazı iyi haberlerimiz de var. Kıbrıs’ı kastediyorum. Kıbrıs’ta 2016’da bir anlaşmaya varmayı umut ediyoruz. Türk tarafı hazırdır. Güneydeki seçimlerden dolayı biraz yavaşlamıştır; ancak seçimlerden sonra bir anlaşmaya varacağımızı umut ediyorum. Ve Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye bu sürece tam destek vermektedirler” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu’yla aynı görüşte olduğu belirten Kerry de “Kıbrıs’la ilgili müzakerelere dahiliz ve buna son derece bağlıyız. Ben Kıbrıs’a gittim, Başkan Yardımcısı Biden da gitti. Her iki taraftan insanlarla, ayrıca ayrı ayrı taraflarla konuştuk ve şimdi çok uzun süren bu Kıbrıs krizinde bir çözüm olması için çok, çok zor çabalar harcamaya devam ediyoruz” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby ise bakanların Kıbrıs’ta bir çözüme yönelik ilerlemeyi memnunlukla karşıladıklarını söyledi. 

30/03/2016 13:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kerry, kıbrıs, çavuşoğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.