KIA da sürücüsüz otomobilin peşinde

ads ads ads ads
09/01/2016

ads
KIA da sürücüsüz otomobilin peşinde

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden KIA, Google'ın hakim olduğu sürücüsüz otomobil pazarına göz dikti.

Şu anda herkesin ilgi odağı otonom araçlar gibi gözüküyor ve şimdiye kadar bu konuda baş rolü hep lüks otomobil üreticileri alıyordu. Ancak CES 2016'da Kia da, bu kervana katılacağını Soul EV ile kanıtladı. Firma, bu SUV araçlarından birini yeni nesil ADAS (Gelişmiş Sürücüsü Yardımcı Sistemleri) teknolojisi ile donattı. Araç, geçtiğimiz ay Nevada eyaletinde yol testi için onaylanmıştı. Kia bu çalışmayı Drive Wise olarak adlandırmakta ve tamamen otonom sistemleri markete sunmak için oldukça kararlı gözüküyor.

Soul EV'nin bu konsept sürümünde altı ADAS sistemi sürüş deneyimini tamamen otomatikleştirmeyi amaçlıyor. Bu teknolojiler tamamen otonom otoban ve şehir-içi sürüş modlarını, ESS (acil duruş sistemi), TJA (Trafik Sıkışması Desteği) ve otonom vale sistemini içermekte. Bu son sistem, akıllı saat veya telefon ile aracınızın otomatik olarak park etmesini veya yanınıza gelmesini sağlıyor. Ayrıca bulunduğunuz yolun belirgin şerit işaretlerine sahip olmaması durumunda PVF olarak adlandırılan bir sistem devreye giriyor. Bu sistem, çevredeki araçları takip ederek, önünüzdeki aracın hızına ve yönüne göre güvenli bir mesafeden gidilecek yolu belirliyor.

Kia, CES 2016'da bir VR aracılığı ile bu otonom aracı kullanmanın nasıl bir şey olacağını da gösterdi. Bir Oculus Rift başlığı ve Kia Soul kokpiti ile aracın gerçek dünyada sürüş deneyimi sergilendi. Kia'nın söylediğine göre kurulan 4D sistemi, yollardaki çıkıntıların bile gerçekçi bir şekilde hissedilmesini sağlıyor.

Kia, Soul EV yarı-otonom araçlarını 2020 yılında pazara sunmayı planlıyor ve tamamen otonom sürümler 2030 yılında ulaşılabilir olacak.  

09/01/2016 13:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kia, otomobil, ces 2016
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.