Kıb-Tek'te Görevden Alma'

ads ads ads ads
23/07/2014

ads
Kıb-Tek'te Görevden Alma'

Bir çok defa ertelenen Kıb-Tek’in açtığı akıllı sayaç ihalesinde bu kez ihaleye fesat karıştırdığı öne sürülen Kurumun Teknik İşlerden Sorumlu Müdür Muavini Kulderen Canselen görevden alındı. Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ve ara emri alınmasıyla ilgili bazı firmaların mahkemeye başvurduğu akıllı yasal ihalesinin sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor. Mahkemenin yarın nihai kararı üretmesi bekleniyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK)’nun açtığı 140 bin 300 adetlik akıllı sayaç ihalesi öncesinde bir firma yetkilisinin Kurumun Teknik İşlerden Sorumlu Müdür Muavini Kulderen Canselen’e ihaleye katılacak bir başka firmanın nasıl ihaleden ekarte edilebileceğine yönelik yazılı tavsiye istediği, Canselen’in de 7 sayfalık bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Konu kurum yönetiminin bilgisine gelince, yönetim; ihaleye fesat karıştırıldığı intibasının yaratılmasını önlemek için yazışmaları ele geçirilen Kulderen Canselen’i görevden alarak ihale sürecinin dışına attı.

gunlukkibris internet sitesinin haberine göre olayla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi.

KONU BAKANLAR KURULU’NUN GÜNDEMİNE GELDİ

Söz konusu yazışmaların bugün Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme geldiği öğrenildi.

Bugün toplanan Bakanlar Kurulu, kurum yetkililerinden durumla ilgili izahat aldığı ve Bakanlar Kurulu’nun uzun süren toplantısında konunun değerlendirildiği öğrenilirken, ihale süreciyle ilgili bir karar alınıp alınmadığı açıklanmadı.

MAHKEME YARIN ARA EMRİ GÜNDEMİYLE TOPLANACAK

Sayaç ihalesinin ilk hazırlanma sürecinde oluşturulan şartnamenin bir firmayı işaret ettiği iddialarının ardından şartnamede yapılan düzeltmeler sonrasında yeniden çıkılan ihalede, farklı gerekçelerle teklifleri açılmayan üç şirketin başvurduğu ara emiri duruşması devam ediyor. Mahkemenin yarın ihalenin geleceğine ilişkin son sözü söylemesi beklenirken, yeni ortaya çıkan ve ihaleyle alakalı bu yazışmaların mahkemenin gündemine gelip gelmeyeceği de merak konusu oldu. 

23/07/2014 19:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıb-Tek, akıllı sayaç ihalesi, görevden alma
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.