Kıbrıs Cumhuriyeti Türkiye’ye Karşı Ek Tedbirler Açıklayacak

ads ads ads ads
20/10/2014

ads
Kıbrıs Cumhuriyeti Türkiye’ye Karşı Ek Tedbirler Açıklayacak

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında bugün yaklaşık 3.5 saatlik bir toplantı yapan Rum Ulusal Konseyi’nin “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini” oybirliğiyle kınama kararı aldığı bildirildi.

Kıbrıs radyosunun haberine göre, Nikos Anastasiadis başkanlığında toplanan Konsey, yarın yeni bir toplantı yapacak.

Sözcü Nikos Hristodulidis’in açıklamasına göre toplantıda Anastasiadis, “Barbaros Hayreddin Paşa isimli sismik araştırma gemisinin ve ona eşlik eden savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’deki hareketleri” hakkında Konsey üyelerine bilgi verdi.


Hristodulidis, Anastasiadis’in, Türkiye’nin Navtex yayınlamasının ardından siyasi parti başkanlarının 7 Ekim tarihli toplantısında kararlaştırıldığı üzere hükümetin bugüne kadar yaptığı faaliyetleri de anlattığını belirtti.

Bugünkü toplantının karşılıklı anlayış ortamında gerçekleştiğini, siyasi partilerin öneriler ve teklifler sunduğunu anlatan Hristodulidis, “Yarın görüş alış verişi tamamlanacak ve Türk faaliyetlerine tepki maksatlı ek tedbirler açıklanacak” dedi.

EURO.KO başkanı Dimitris Şilluris ise Köşk’ten çıkışında yaptığı açıklamada, Konsey üyeleri arasındaki uzlaşıya vurgu yaparak, “Toplantı, bugüne kadar gördüğüm en iyi havada gerçekleşti” dedi.

Şilluris, Ulusal Konsey toplantısının yarın da devam edeceğini, alınacak kararların yarın basına açıklanmasının beklendiğini de söyledi.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Kıbrıs Radyosu, Kıbrıs ve Yunan Dışişleri Bakanları Yoannis Kasulidis ve Evangelos Venizelos’un AB Genel Konular Konseyi toplantısı çerçevesinde Lüksemburg’da bir araya gelerek Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hareketlerini ele aldıklarını da duyurdu.

Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, Kıbrıs ve Yunan hükümetlerinin aralarında sürekli iletişim halinde Türkiye’nin hareketleri konusunda birbirlerine bilgi verdikleri, Avrupa Birliği ve uluslararası alandaki çabalarını yoğunlaştırdıkları kaydedildi.

Savunma Bakanı Hristofotos Fokaidis ise, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin, yayımlanan Navtex uyarınca bu sabah 06.30 itibarıyla Doğu Akdeniz’e indiğini, gemiye 2 veya 3 destek gemisinin eşlik ettiğini söyledi.

TAK/GAZEDDAKIBRIS

20/10/2014 17:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, türkiye, anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.