Kıbrıs 'Garip Adalar' Listesinde

ads ads ads ads
21/04/2015

ads
Kıbrıs 'Garip Adalar' Listesinde

Dünyaca ünlü “Conde Nast” seyahat dergisi, Kıbrıs’ı “garip adalar” listesine koyarak, adanın üç ulus tarafından yönetildiğini yazdı.

Politis gazetesi, “Üç Ulus Tarafından Yönetilen Ada… Ünlü Amerikan Dergisi Kıbrıs’ı Böyle Görüyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Conde Nast dergisinde Kıbrıs’la ilgili yayımlanan yazıyı okuyucularıyla paylaştı.

Derginin, adanın bölünmesi ve İngiliz Üsleri’nin varlığı konusunda Kıbrıs’taki mevcut durumu farklı bir şekilde kaydettiğini yazan gazete, dergideki “garip adalar” ile ilgili yazıda Kıbrıs’ın üç farklı ulus tarafından yönetilen adalar arasına konulduğunu belirtti.

Gazete dergide Kıbrıs’ın Yunanlar, Türkler ve İngilizler tarafından yönetildiğinden söz edildiğini belirtilerek, Kıbrıs’ta “Kıbrıs Cumhuriyeti” dışında Ağrotur ve Dikelya olarak adlandırılan İngiliz toprağı ve adanın üçte birini kontrol eden ve sadece Türkiye tarafındna tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bulunduğunun kaydedildiğini aktardı.

Gazete, Kıbrıs’a, dünyanın en büyük adalarından olan ve üç ülke tarafından paylaşılan Borneo adasıyla kıyaslama yapılmak üzere değinildiğini de belirtti. 

21/04/2015 08:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, garip adalar, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.