Kıbrıs Gazetesi'ne Karikatür Tepkisi

ads ads ads ads
19/08/2017

ads
Kıbrıs Gazetesi'ne Karikatür Tepkisi

Kıbrıs Gazetesi'nde geçtiğimiz gün yayınlanan bir karikatür tepki çekti. Elerinde pala ve silahlar olan insanların Ada'ya bir çıkarma gemisi ile giriş yaptığını gösteren  karikatür tepki topladı.

Yeniden Doğuş Partisi yaptığı açıklamada, söz konusu karikatürü "ırkçı" olarak nitelendirerek, Kıbrıs Gazetesi'ni protesto edeceklerini belirtti.

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Kıbrıs Gazetesi geçtiğimiz günlerde gazete sayfasında paylaştığı karikatür ile Türkiye ve Türk halkına resmen hakaret etmiş, Türkiye’den gelen göçmenleri “TURİST” başlığı altında barbar, eli kanlı katil, hırsız olarak resmetmiştir. Söz konusu karikatürde Ada’ya gelen çıkarma gemisi (geminin üzerinde “TURİST” yazıyor) ve elinde pala ile silah olan insanlar adaya giriş yapıyor. Yani karikatürde ülkeye Türkiye’den turist olarak gelenlerin imajı budur denilmek isteniyor. Yapılan bu ırkçı paylaşımı şiddetle kınıyor, uyarılar gazete tarafından ciddiye alınmadığı, şu zamana kadar özür dilenmediği için bizler YDP olarak 20 Ağustos 2017 Pazar günü saat 11.00’da Kıbrıs Gazetesi önünde tepkimizi göstermek, yaptıkları yanlıştan geri dönmelerini istemek için eylem yapıp, siyah çelenk bırakacağız.

Ayrımcılık yapan tüm zihniyetlere tepki göstermek için halkımızı eyleme destek vermeye davet ediyorum. Atacağımız bu adım kesinlikle siyasi olmayıp, tamamen ülkemizi bölmek isteyenlere gösterilen önemli bir tepkidir.

Bu tepki, ülkeyi bölmek, Türkiye- Kıbrıs ayrımını yapmak isteyen tüm zihniyetlere verilecek önemli bir cevaptır.                  

19/08/2017 15:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Gazetesi, karikatür
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.