Kıbrıs Havayolları Havaya

ads ads ads ads
30/10/2014
TAK

ads
Kıbrıs Havayolları Havaya

Mali sıkıntılarla karşı karşıya olan Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın geleceğinin belirsiz olduğuna işaret edilerek, artık kapatılması ihtimalinden söz edildiği bildirildi.

Simerini gazetesi “Kıbrıs Havayolları Havaya… Tüm Taraflarca Geleceği Belirsiz” başlıklarıyla verdiği haberinde, Kıbrıs Havayolları’nı kaynayan bir kazana benzeterek, nihai olarak kapatılmasının artık ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Havayolu şirketinin, Rum Yönetimi’nden aldığı devlet desteğinin yasadışı kabul edilmesi durumunda kapatılmasının kaçınılmaz olacağını aktaran gazete, stratejik yatırımcı bulma işinin de zor olduğunu kaydetti.

Havayolu çalışanlarının dün ellerinde pankartlarla Rum Başkanlığı önünde toplandığını kaydeden gazete, çalışanların Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, geleceklerine ilişkin endişelerini dile getirdikleri bir de bildiriyi verdiğini yazdı.

Habere göre, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis dün katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarda, Rum hükümetinin önceliğinin, şirketin kapanması durumunda çalışanların güvenceye alınması olduğunu belirtti.

Yeorgiadis, Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın aldığı devlet desteğinin Avrupa Komisyonu’nca yasadışı kabul edilmesinin, zaten ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olan şirket için yıkıcı olacağını söyledi. Yeorgiadis, Rum hükümetinin stratejik yatırımcı arayarak, şirketi kurtarmaya çalıştığını ancak şirketin mal varlığının çoğunun açık artırmaya çıkarıldığı için bunun zor bir iş olduğunu ifade etti.

Öte yandan PASİPİ, SEK ve PEO gibi sendikalar dünkü açıklamalarında hükümetin icraatlarını sert bir dille eleştirdiler.  

30/10/2014 10:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Havayolları
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.