Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi 23 Temmuz'da açılıyor

KKTC çapında ilk özel etnografik müze niteliğinde bulunduğu belirtilen “Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi”nin açılışı 23 Temmuz’da gerçekleşecek

ads ads ads ads
17/07/2012
T.A.K.

ads
Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi 23 Temmuz'da açılıyor

KKTC çapında ilk özel etnografik müze niteliğinde bulunduğu belirtilen “Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi”nin açılışı 23 Temmuz’da gerçekleşecek.

Ergün Pektaş tarafından kurulacak müzenin açılışı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel eşliğinde yapılacak.

Müzenin kurucusu Ergün Pektaş’ın açıklamasına göre, Pektaş ailesi ile birlikte özel müze kurma projesini gerçekleştirmeye 2005 yılında başladı. 1997’ye kadar KKTC’de sanayici olarak bilinen Pektaş özel müzesini işçi ve ameliyat eldiveni imal ettiği fabrikasının parçası olan binaların birinde kurdu. 1000 m²lik bir kapalı alandan ve etrafındaki 2000 m²lik açık alandan oluşan özel müze Kıbrıs’ta son 150 seneyi konu alıyor.

Müzede böylesi artik üretilmeyen giysiler, el dokumaları, nakış isleri, ahşap ve tas oymacılık örnekleri, gümüş takılar, bakır ve demir objeler, seramik ürünleri ve bunun yanında çeşitli zirai ve zanaat’ta kullanılan araç gereçler sergileniyor.

Teşhir edilen objeler üç kata yayılırken, çatısının altında bir köy kahvehanesi, sündürmeli köy evi, kasaba evi ve Osmanlı divan odası gibi bazı mekanlar canlandırıyor.

24 Temmuz’dan itibaren halka açık olacak Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi’nin çalışma saatleri Pazartesi-Cumartesi 09.30’dan 16.30’a kadar olacak.

Müzenin adresinin 56 Şehit Ecvet Yusuf Cad.,Yenişehir-Lefkoşa olduğu belirtildi. 

17/07/2012 19:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi 23 Temmuz’da açılıyor
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.