Kıbrıs Ticaret Forumu Kuruldu

ads ads ads ads
31/07/2015

ads
Kıbrıs Ticaret Forumu Kuruldu

Kuzey ve Güney Kıbrıs’ın iş insanları bir araya gelerek Kıbrıs Ticaret Forumu kurdu.

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği İŞAD ve Güney Kıbrıs İşverenler ve Sanayiciler Federasyonu OEB’nin oluşturduğu Forum, iş çevrelerinde işbirliğinin artırılmasını amaçlıyor.

İki örgüt arasında Ticaret Forumu’na ilişkin protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu da katıldı.

Güney Kıbrıs İşverenler ve Sanayiciler Federasyonu OEB Başkanı Chirtos Michaelidis, iki örgüt arasında işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği İŞAD Başkanı Metin Şadi de Kıbrıs Ticaret Formu’nun uluslararası bir örgüt tarafından yönlendirilmediğine vurgu yaptı, Forumun Kıbrıs’ın iş insanları tarafından oluşturulduğunu kaydetti.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ise Kıbrıs’ta ve Türkiye’de barış sürecini desteklediklerini bildirdi.

Kıbrıs Ticaret Forumu ile ‘iş insanlarının cesaretlendirilmesi ve desteklenmesi’, ‘seminer ve konferans düzenlenmesi’ ile Kıbrıs’ta ve Ada dışında olası işbirliklerinin geliştirilmesi için atılacak adımları kapsıyor.

Bu kapsamda her iki örgütten temsilcilerin yer alacağı ‘Koordinasyon Komitesi’ ve ‘Yönetim Komitesi’ adı altında iki organ oluşturulması da protokolde yer buldu.

Bugün ise Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu evsahipliğinde Kıbrıslı Türk, Rum, Türkiye, Yunanistan ve Avrupa’dan iş insanlarının katılacağı Kıbrıs’ta Çözüm ve Ekonomi başlıklı yapılacak. 

31/07/2015 14:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, ticaret, dorum, işad, metin şadi
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.