Kıbrıs Tiyatro Festivali Sürüyor

ads ads ads ads
23/09/2016

ads
Kıbrıs Tiyatro Festivali Sürüyor

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun Akgünler Turizm ana sponsorluğunda düzenlediği; 14. Kıbrıs Tiyatro Festivali sürüyor.

LTB basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Bursa Nilüfer Belediye Tiyatrosu festival kapsamında Orhan Kemal’in tiyatroya uyarlanan ölümsüz eseri; “Tersine Dünya”yı sahneledi.

YDÜ AKKM’de sahnelenen oyunu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de izledi.

Engin Alkan’ın uyarlayıp yönettiği oyunda Tuba Erdem, Çağdaş Tekin başta olmak üzere, başarılı ve geniş bir oyuncu grubunun sahne aldığı belirtildi.

Türkiye’de kadına şiddet konusunda rakamların da ortaya konulduğu oyun sonunda Kıbrıs Tiyatro Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber tarafından Yönetmen Engin Alkan’a plaket sunuldu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı oyunda başarılı performans sergileyen oyuncuları kutlayarak, oyundan büyük keyif aldığını ifade etti.

“Bizler için Eylül ayı demek, tiyatro demektir. Sizleri burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk, yeniden aramızda görmek istiyoruz” diyen Harmancı, festivale katkıları nedeniyle Bursa Nilüfer Belediye Tiyatrosu’na teşekkür etti.

Yönetmen Engin Alkan da yaptığı kısa konuşmada, Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, Nilüfer Tiyatro’nun genç ve dinamik bir ekipten oluştuğu ve ilk kez bir festivale katıldıklarını söyledi. 

23/09/2016 14:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Tiyatro Festivali
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.