Kıbrıs ve Barış Gecesi büyüledi

ads ads ads ads
17/08/2015

ads
Kıbrıs ve Barış Gecesi büyüledi

HASDER Gençlik Kulübü tarafından, Cumhurbaşkanlığı katkıları ve Lefkoşa Türk Belediyesi iş birliği ile organize edilen 9. Lefkoşa Gençlik Günleri çerçevesinde geçtiğimiz akşam “Kıbrıs ve Barış Gecesi” etkinliği gerçekleştirildi.

Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda saat 20.30’da başlayan etkinlikte ilk olarak Lefkoşa Belediye Orkestrası sahne aldı. Kıbrıs’a özgü ezgilerin seslendirildiği ve seyircileri büyüleyen konserin ardından, barışa yönelik görüntüler içeren ve iki toplumun geçmişten günümüze birlikteliklerini gösteren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin hemen ardından, protokolde yer alan Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Toplumcu ve Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, AKEL Politik Parti Bürosu’ndan Nikos Ioannou ve 2. Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat barışa ve gençlerin çözüm sürecindeki yeri ve önemi üzerine konuşmalar yaptı. Barış mesajlarının sunulmasının ardından konuşmacılara plaketleri Halk Sanatları Vakfı Başkanı Ali Nebih, HASDER Yönetim Kurulu Üyesi Kani Kanol ve HASDER Gençlik Kulübü Sorumlusu Ferhun Faruk tarafından takdim edildi. Plaketlerin verilmesinden sonra gençlerle birlikte barış güvercinleri görsel bir şölen eşliğinde gökyüzüne bırakıldı.

Daha sonra gecenin sahne gösterileri kısmına geçildi ve ilk olarak HASDER Halk Dansları Grubu gösterisiyle sahne alarak büyük bir alkış topladı. Gösterinin hemen ardından Güney Kıbrıs’taki Oroklini köyünden gelen Nea Genia Halk Dansları Topluluğu ve HASDER Halk Dansları topluluğundan oluşan ekip, George Sofokleous’un, 2006 yılında hayatını kaybeden Barış Gönüllüsü Kipros Kiprianou anısına yazdığı “Rofesi - Sınır Taşı” eserinden alıntı yapılan ve Kıbrıs’ta Türklerle Rumların birlikte tarlada ekip biçtiğini, düğün dernek yaptığını anlatan teatral bir oyunu izleyicilerle buluşturdu. Seyirci tarafından oldukça ilgi gören ve büyük beğeni toplayan bu gösterinin ardından gece, HASDER Gençlik Orkestrası’nın dinletisiyle sona erdi.



 

17/08/2015 10:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, barış, gece, haber
MANŞETLER

HK EĞLENCE DÜNYASI

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.