Kıbrıslı rekortmenin hikayesi çok etkileyecek

24 saat boyunca egzersiz yaptı, rekor kırdı...

ads ads ads ads
22/05/2017
İrfan Gündüzler - Haber Kıbrıs

ads
Kıbrıslı rekortmenin hikayesi çok etkileyecek

54 yaşındaki Lefkoşalı Mike Samaras, 24 saat boyunca fitness yaparak bir rekora imza attı.

İrfan Gündüzler - Haber Kıbrıs

Çocuklar için oluşturulan bir yardım kuruluşuna destek amacıyla rekor denemesi yapan 54 yaşındaki Mike Samaras 24 saatlik egzersiz maratonunu tamamlayarak bir rekora imza attı.

22 yıl önce, 24 saatlik ilk Fitathon'unu tamamlayarak, 2.000 eurodan fazla parayı Kids Cans için toplayan Mike Samaras bu parayı, bir önceki yıl kaybettiği yeni doğan kızı Rebecca'nın anısına Makarios Hastanesi'ne bağışladı.

Mike Samaras daha sonra iki günlük oğlunu kanaması olduğu için hastaneye götürdü, hemşire hemen "REBECCA"yı çağırdı, Mike Rebecca'nın bir hemşirenin ismi olduğunu sandı ama aslında o daha önce bağışladığı parayla alınan elektronik bir damlanın adıydı. Bu damla sayesinde yeni doğan oğlu hayata tutundu. 

İşte Mike Samaras bu olaydan 22 yıl sonra 24 saatlik bu Fitathonu yeniden yapmaya karar verdi. Bu kez amacı daha önce topladığı parayı ikiye katlamaktı. Mike, Cumartesi sabahı doktor kontrolünde başlayan rekor denemesinde ondan fazla aletin üzerinde egzersiz yaptı.  Pazar sabah saat 10.00'da bitiş zilinin çalmasıyla birlikte Kıbrıs rekorunu kırmış oldu. 

Cans For Kids, Kıbrıs'ta alüminyum kutuların toplanması ve geri dönüşümü için 1990 yılında kurulmuş kayıtlı bir yardım kuruluşudur. İnsanları teneke kutuları kurtarmaya teşvik etmek için gelirleri Kıbrıs'taki hastanelerdeki çocuk koğuşları için tıbbi malzeme satın almak için kullanmaya karar verildi. Kuruluşundan bu yana 25 milyondan fazla kutu toplandı ve Kıbrıs'taki merkezi çocuk hastanesi olan ve adanın her tarafından ciddiye alınmış çocukları tedavi eden Lefkoşa'daki Makarios Hastanesine 260.000 € 'dan fazla ekipman bağışlandı.

22/05/2017 11:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mike samaras, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.