Kıbrıs'ta Dini Liderler Buluşması

ads ads ads ads
11/02/2016

ads
Kıbrıs'ta Dini Liderler Buluşması

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, adadaki tüm dini liderlerin Kıbrıs'ta barışı ve yeniden birlikteliği desteklediğini söyledi.

Bir süreden beri işbirliği içerisinde olan adadaki dini liderler, Eide'nin de katılımıyla bir araya geldi.

Dini liderler, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Ermeni Başpisikoposu Nareg, Maronit Başpisikoposu Yosif Sueyf ve Latin Başpiskoposu Jerzy Kraj, İsveç'in Lefkoşa Büyükelçisi Klas Gierov'un rezidansında bir araya geldi.

İsveç Büyükelçiliği himayelerinde kurulan "Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi"nin organizasyonuyla gerçekleştirilen görüşmede BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve bazı diplomatlar da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından konuşan Eide, görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini belirterek, adadaki tüm dini liderlerin Kıbrıs'ta barışı ve yeniden birlikteliği desteklediğini belirtti.

Dini liderlerle daha önce 2014 yılında bir araya geldikleri hatırlatan Eide, Kıbrıs'taki dini liderlerle ibadet yerleri, adadaki dini organizasyonların mülkleri gibi spesifik konular üzerinde konuşma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

"Barış için destek vermeye hazırız"

KKTC Din İşleri Başkanı Atalay da adadaki dini liderlerin birlikteliğinin sadece Kıbrıs için değil tüm dünya için önemli olduğunu belirterek, adadaki dini liderlerin geçmişte de iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade etti.

Dini liderler olarak her iki lidere de iki toplumun kabul edebileceği bir barış için destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Atalay, Kıbrıs'ın barışa ulaşarak çatışma yaşanan bölgelere örnek oluşturmasını istedi.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ise tüm dini liderlerin, iki siyasi liderin müzakerelerde başarılı olması ve çözüme ulaşılması için dua ettiklerini belirterek, "Halkın barış ve özgürlük içinde yaşamasına katkı sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız" diye konuştu. 

11/02/2016 08:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kıbrıs, dini lider
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.