Kilo vermenin sırrı mutfakta

ads ads ads ads
23/03/2017

ads
Kilo vermenin sırrı mutfakta

Vücuttaki yağları yakarak kilo vermeyi sağlayan en etkili yiyecekler...

Acı biber

Acı biberde bulunan kapsaisin vücudu ısıtıyor, kalori yakımını tetikliyor. Vücudumuzdaki beyaz yağ hücreleri enerji depolar ve kahverengi yağ hücreleri termojenik etkiye sahiptir. Üretilen bu sıcaklık yağ yakmayı sağlar.

Tam tahıllılar ve sebzeler

Kahverengi pirinç, yulaf ve kinoa gibi kompleks karbonhidratlarda bulunan lif mide tarafından tamamen sindirilip yakılmaz. Vücut ekstra efor harcamak için ekstra enerjiye ihtiyaç duyar ve enerji stoğunu bu yiyecekleri sindirmek için kullanır. Bu yüzden kilo vermek istiyorsanız bol miktarda sebze tüketmeniz öneriliyor. Özellikle ıspanak, roka, tere, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler.



Karabiber

Karabiberde bulunan piperin termik etkisiyle yağ yakımına yardımcı olur. Bu yüzden karabiber tüketmek sadece yemeklerinize lezzet katmaz aynı zamanda kilo vermenizi sağlar.



Zencefil

Zencefile keskin tadını veren kapsaisin vücut ısısını arttırarak metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Araştırmalara göre zencefil tüketmek açlık hissini azaltır, kilo vermeyi destekler. Zencefili halka halka kesip kaynar suya atın. 10 dakika demlendikten sonra için.



Sarımsak

Sarımsak da zencefil gibi vücut ısısını arttırır. Kilo vermek istiyorsanız bolca sarımsak tüketmelisiniz.



Hardal

Kapsaisin içeren bir diğer baharat da hardaldır. Kapsaisin hardala karakteristik tadını vermekle kalmaz aynı zamanda vücut ısısını arttırmaya yardımcı olur. Salata soslarınıza 1 çay kaşığı hardal ekleyebilirsiniz

Yeşil çay

Yeşil çayda bulunan kafein ve kateşin metabolizmayı tetikler ve kalori yakmaya yardımcı olur.

Protein

Yağlar ve karbonhidratlarla karşılaştırıldığında, protein bakımından zengin bir diyetin termik etkisi oldukça büyüktür. Protein sindirimi sırasında vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Örneğin 300 kalorili bir tavuk göğsü tükettiğinizde sindirim sırasında bu kalorinin %30'u yakılır. Araştırmalar protein tüketerek daha az kilo alacağınızı gösteriyor. Protein aynı zamanda tok tutuyor, yeme isteğini azaltıyor.

23/03/2017 10:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kilo vermenin sırrı
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.