KKTC Meclis Heyeti Anıtkabir'de

ads ads ads ads
08/02/2016

ads
KKTC Meclis Heyeti Anıtkabir'de

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı heyeti, Ankara'daki temaslarına Anıtkabir ziyaretiyle başladı.

Siber başkanlığındaki heyet, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

“Aslanlı Yol”da yürüyen ve Atatürk'ün huzuruna çıkan heyet adına özel defteri Meclis Başkanı Siber imzaladı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, şeref defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı olarak huzurlarınızda olmaktan onur duymaktayız.

En zor şartlarda adeta imkansızı başararak halkınızla verdiğiniz özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi tüm dünyadaki özgürlük mücadeleleri için 'en büyük eserim' dediğiniz 90 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün geldiği nokta Kıbrıs Türk halkı olarak bizleri gururlandırmaktadır.

Her alanda büyük ilerlemeler kaydederken bölgesinde güç olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye'nin gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağına inancımız tamdır.

Kıbrıs Türk halkı olarak Türkiye halkının büyük desteği ve yardımlarıyla varlığımızı korumak için uzun mücadelelerden geçtik. Bizlere miras bıraktığınız demokratik hukuk devleti ilkelerini yaşamın her alanında kökleşmesi devletimizin daha iyi bir kurumsal yapıya kavuşması, ekonomik ve sosyal yapının gelişmesi ve halkımızın daha aydınlık günlere kavuşması için var gücümüzle çalışmaktayız.

Bir yandan da 'yurtta barış cihanda barış' sözlerinizin ilkesi ışığında Kıbrıs'ta bir çözüme ulaşmak için çabalarımızı sürdürmekteyiz. Umudumuz Akdeniz’de bir barış adası olarak dünya barışına hizmet etmektir.

Çizdiğiniz aydınlık yolda ilerleme kararlılığı içinde olan Kıbrıs Türk halkı adına en derin saygılarımızı sunarız."

Meclis Başkanı Siber'e, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Meclis İdare Amiri Erdal Özcenk, Meclis Divan Üyeleri Armağan Candan, Hamit Bakırcı, Dursun Oğuz, Meclis Genel Sekreteri Emine Sarı, Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu eşlik ediyor. 

08/02/2016 14:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: anıtkabir, sibel siber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.