KKTC’de Evrim Teorisi müfredattan kaldırılıyor mu?

ads ads ads ads
18/08/2017

ads
KKTC’de Evrim Teorisi müfredattan kaldırılıyor mu?

TDP Genel Sekreteri Asım İdris’in sosyal paylaşım sitesinde evrim teorisinin müfredattan atılacağı Atatürk konularının azaltılacağı yönündeki paylaşımı geniş yankı uyandırdı.

Kıbrıs Tv’de Aslı Elder’in sorularını yanıtlayan İdris, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından böyle bir karar alındığını ancak Kuzey Kıbrıs’ta Milli Eğitim Bakanlığı’nca böyle bir kararın alınmadığını söyledi.

Üniversiteye giriş konusunda Kuzey Kıbrıs’ın ayrı bir sisteminin olmadığı hatırlatmasını yapan İdris, öğrencilerin ÖSYM üzerinden sınavlara yerleştirildiğini dolayısıyla müfredatın buraya da yansıyacağını düşündüğünü kaydetti.

Liselerde Türkiye’den gelen kitapların okutulduğuna dikkat çeken İdris , “dolaylı olarak karar alma hakkımız olamadan sürecin içinde oluyoruz” diye konuştu.

KKTC ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlıkları arasında eğitimde denklik anlaşması olduğuna işaret eden Asım İdris zor bir durumla karşı karşıya kalındığını belirterek, konunun bilimsel bir şekilde tartışılması gerektiğinin altını çizdi.

Aslı ELDER / Kıbrıs TV / www.kibrisgazetesi.com

18/08/2017 14:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: evrim teorisi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.