KKTCELL: Tüm yatırımlar yasal çerçevede

ads ads ads ads
31/07/2014

ads
KKTCELL: Tüm yatırımlar yasal çerçevede

Kuzey Kıbrıs Turkcell, fiber optik omurga alanına yatırımlarının, mobil data kullanımını şebekeye çekmek ve süratli internet beklentilerini karşılamak için yapıldığını kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen)’in GSM operatörlerine fiber optik kablo döşeme izni verilmesine karşı planladığı eylemlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Ülkemizdeki tüm GSM operatörlerinin fiber optik omurga alanındaki yatırım projelerinin tek amacı ülkenin ihtiyaçları ve toplumsal talebi dikkate alarak artan mobil data kullanımını şebekeye yönlendirmek, teknolojiyi yakından izleyen insanımıza daha kaliteli hizmet vermek, süratli ve kesintisiz internet beklentisini en üst düzeyde karşılamaktır” denildi.

KKTC’deki her iki GSM operatörünün omurgalarını fiber optik yatırım ile güçlendirmesi, kapasite artırımı ve ülkeye ileri mobil teknolojiler sunmak adına kaçınılmaz olduğu kaydedilen açıklamada, tüm yatırımların ve fiber optik omurga projesi için atılan adımların yasalar çerçevesinde yürütülmekte olduğu ifade edildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in paydaşları ile diğer kurum ya da kuruluşun haklarına halel getirme düşüncesi taşımadığı kaydedilen açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Turkcell, teknoloji ve iletişimin ilerlemesi anlamında işbirliği ve güçbirliğine her zaman açıktır” denildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in mobil iletişim alanında artan kapasiteyi karşılamak ve en ileri teknolojileri KKTC’ye taşımak adına hiçbir yenilikten geri durmayacağı ifade edilen açıklamada, GSM operatörlerinin yatırım projelerine gösterilen desteğin dünyanın en ileri teknolojilerinin ülkeye getirilmesine yardımcı olduğu belirtildi. 

31/07/2014 10:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kıbrıs Turkcell, fiber optik omurga alanı, tel-sen, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.