Klima Kullanırken Dikkat

ads ads ads ads
05/07/2015

ads
Klima Kullanırken Dikkat

Makina Mühendisleri Odası (MMO), yaz sıcaklarının hissedilmesiyle artan klima kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Oda Başkanı Emir Taşcıoğlu, yazılı açıklamasında, uyarılarının dikkate alınmasının hem klimaların veriminin artmasına ve doğal olarak daha az enerji tüketilmersine katkı sağlayacağını kaydetti.

Uyarılarının kişisel sağlık sorunları yaşama olasılığını da en aza indireceğini belirten Taşçıoğlu, uyarıları şöyle sıraladı:

1. Ev ve ofislerimizdeki klimalarımızı soğutma moduna almadan önce detaylı bir servisten geçirip filtrelerini iyice temizleyiniz.

2. Ev ve ofislerimizdeki klimalarımızın kumandalarındaki soğutulacak dereceyi 24-26 ºC’ye ayarlayınız. Bu sıcaklıktaki bir hava hem klima verimliliği hem de sağlık açısından idealdir.

3. Birçoğunun yaptığı gibi kumandayı 18 ºC’ye ayarlamak, klimanın hava sıcaklığını çok uzun sürelerde ve zorlanarak bu sıcaklığa indirmeye çalışacağından enerji sarfiyatının artmasına neden olacaktır.

4. Arabalarımızdaki klimaları çalıştırmadan önce arabanın pencerelerini açarak bir süre açık tutmak hem içerde oluşan sıcak havanın hızlıca tahliyesini hem de bu havayı solumamamızı hem de araç klimasına yük binmemesini sağlayacaktır.

5. Araç klimalarında da termostat değerini 22 ºC’nin altına ayarlamayınız.

6. Sıcak ortamlardan soğuk ortamlara ani girişler soğuk çarpmalarına hatta kısmi felçlere neden olabilir. Bu yüzden sıcaktan bunalmış olsak dahi, soğuk ortama girdiğimizde hemen klimanın esintisinin önünde durmamalıyız.

7. Klimalarımızın kullanımından dolayı oluşan yoğuşma sularının binalarımızda herhangi bir nem problemine sebep olmayacak şekilde uzaklaştırınız. 

05/07/2015 20:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: klima
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.