Koalisyon Hükümetinin Yeni Ortağı Kim Olacak?

ads ads ads ads
02/07/2015

ads
Koalisyon Hükümetinin Yeni Ortağı Kim Olacak?

Yeni bir koalisyon hükümeti kurmak için arayışlarını sürdüren Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG), bugün kendi içindeki değerlendirmelerin ardından yarın siyasi partilerle ikinci kez görüşmeler yapacak.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bu gece yarısından sonra adaya dönmesinin ardından yarın hükümetin istifasını sunması bekleniyor.

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın da yarın Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşerek, hükümeti kurma görevini CTP-BG yetkili organlarının aldığı karar uyarınca Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu’ya vermesini önermesi gündemde…

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Talat, dün UBP, DP-UG ve TDP’ye yaptıkları ziyaretlerin ardından bugün kendi içlerinde değerlendirmeler yapacaklarını, metinler üzerinde çalışacaklarını ve dünkü görüşmeleri değerlendireceklerini söyledi.

“KOALİSYON KURMA İHTİMALİ OLAN İKİ PARTİ VAR”

Koalisyon kurma ihtimali olan iki parti bulunduğunu, UBP ve DP-UG ile yarın bir kez daha görüşerek ayrıntılara gireceklerini belirten Talat, hazırladıkları koalisyon hükümeti programı müzakere taslağını bu aşamada basına açıklamalarının söz konusu olmadığını, temaslar tamamlanınca açıklanacağını belirtti.

Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yarın istifasını sunacağını, ardından kendisinin de Cumhurbaşkanı’yla görüşmek istediğini söyledi.

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat başkanlığındaki heyet dün sırasıyla UBP, TDP ve DP-UG’yi ziyaret etmiş; UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bir reform hükümetine katkı yapmaya hazır olduklarını söylerken, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da bir hükümet programı taslağı hazırladıklarını ve ne yapılıp ne yapılamayacağını süreç içinde göreceklerini ifade etmişti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise CTP-BG heyetiyle görüşmesinde, “erken seçime giden yolu konuşabileceklerini” söylemişti.

Erken genel seçimin ardından 31 Ağustos 2013’te kurulan Özkan Yorgancıoğlu’nun Başbakanlığındaki CTP-BG/DP-UG hükümetinde bazı istifalar üzerine 9 Ekim 2014’te değişiklikler olmuştu.

Bu yıl nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ise CTP-BG’de olağanüstü kurultay kararı alınmış ve Genel Başkan ve Başbakan Yorgancıoğlu, genel başkanlığa aday olmamış; kurultayda Mehmet Ali Talat genel başkanlığa seçilmişti.

CTP-BG yetkili organları da, 24 Haziran’da, yeni hükümeti kurma görevinin Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu’ya verilmesini önerme yönünde karar üretmişti. 

02/07/2015 11:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, mehmet ali talat, hükümet
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.