Koçak Kardeşlerden Mektup var

ads ads ads ads
24/05/2016

ads
Koçak Kardeşlerden Mektup var

Pelin YÜKSELAY/DİYALOG

Diyalog’un günlerdir devam eden ‘vurgun paniği’ haberinde, piyasayı milyonlarca lira dolandırarak yurt dışına kaçtıkları iddia edilen Murat ve Hasan Koçak kardeşlerden dün nikayet açıklama geldi. Tefecilerin eline düştüklerini ve yüksek faizleri ödeyemez duruma geldiklerini söyleyen Koçak kardeşler “ölüm tehditleri karşısında kaçmak zorundaydık”dedi.

İngiltere’de oldukları tahmin edilen Koçak kardeşlerin açıklaması şöyle:

“Bizlerin kimseyi dolandırma gibi bir niyetimiz yok. Yaklaşık iki sene önce İstanbul’da faaliyet gösteren Mehmet Bilgiç isimli şahsi firmaya 350 bin TL karşılığı enginar yolladık ve paramızı bir kuruş dahi alamadık. Starling, Verese, Can, Yaman Market ve daha birçok iflas etmiş firmalardan alacaklı bulunmaktayız” denilen mektupta, “ Bu açığı kapatmak için başladığımız çalışmalar bizleri bankalardan kredi taleplerinde bulunmaya zorladı. Fakat hiçbir banka bizlerin ihtiyacı olan kredi ve yapılandırma taleplerimizi gerçekleştiremedi.

Bunun üzerine bizler şirket olarak dışarıda özel çalışan ve çok yüksek faiz ile para satan finans şirketleriyle çalışmak zorunda kaldık. Maalesef bu faiz oranları ile mücadelemiz çok uzun sürmedi. Su an bitmiş bir vaziyete geldik. Evimize süt alacak paramız kalmadı, çocuklarımızın okul ücretlerini ödeyemez hale geldik. Borçlular borçlarını ödemek için çaba harcamazken, alacaklılar beni ve ailemi öldürmekle tehdit etmeye başladılar. Polis, hukuk ve devlet yetersiz kaldı. Suçlu bizler olduk. Bize söylenen ‘Biz bu paraları sana zorla vermedik ama zorla almasını biliriz’ oldu. Kısacası bizler kaçmadık evimizi, işimizi ve ailemizi terk etmek zorunda bırakıldık. Hangi şartlarda adadan ayrıldığımızı kelimelerle anlatmamız mümkün değil.”

“Borçlarımızı 1 yıl içerisinde ödeyeceğiz”

Murat ve Hasan Koçak kardeşler mektuplarında borçlarını ödeme sözü veriyor:

“Şunu herkesin bilmesini istiyoruz; bizlerin mal varlığı ve dışarıdaki alacaklarımız tüm borçlarımızı ödemeye yeterlidir. Fakat zamana ihtiyacımız var. En kısa sürede tüm borçlularımla birer birer temasa geçip, yaklaşık 1 yıl içinde tüm borçlarımızı ödeyeceğimizi buradan tüm halkımıza bildirmek istiyoruz.”

Birileri “dur” desin

Mektubun son satırlarında devleti yönetenlere şu mesaj verildi:

“Eğer KKTC deki bu finans şirketlerine bir denetim mekanizması konmazsa nice gençler nice aileler bu yollara düşecektir. Bu problemin adamızın problemi olmuştur, lütfen birileri sesimizi duysun ve bu finansçılara DUR desin.” 

24/05/2016 08:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: vurgun paniği, koçak ltd, Hasan Koçak
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.