Konferansın Birinci Gün Çalışmaları Tamamlandı

ads ads ads ads
28/06/2017
HK

ads
Konferansın Birinci Gün Çalışmaları Tamamlandı

İsviçre'de Crans Montana kasabasında bugün başlayan Kıbrıs Konferansı’nda, İsviçre saatiyle 20.00 (Kıbrıs satiyle 09.00) sıralarında bugünkü toplantı tamamlandı.

Le Regent Kongre Merkezi'nde Kıbrıs saatiyle 11.00’de başlayan garantörlerin katılımıyla başlayan Konferans, öğle arasında sonra 2 paralel masada devam etti. Bir masada müzakereciler, 5 başlıkta açıkta kalan konuları ele almaya devam ederken; BM de bir diğer masada, garantörlerle ikili toplantılar gerçekleştirdi.

Konferans, saat 19.00'dan itibaren Kıbrıs'taki taraflar ve garantörlerin katılımıyla beşli toplantı şeklinde devam etti.

KONFERANSIN YARINKİ BÖLÜMÜNDE PARALEL MASALARDA TÜM BAŞLIKLAR BİRLİKTE ELE ALINACAK

Kıbrıs Konferansı’na yarın paralel masalarda tüm başlıkların birlikte ele alınmasıyla devam edilecek.

TAK muhabirinin elde ettiği bilgiye göre, 5 başlıkta geriye kalan ve uzlaşı bekleyen tüm hususlar birbiriyle ilintili olarak paket yaklaşımıyla ele alınacak.

Tarafların, İsviçre saatiyle 09.00’da (Kıbrıs saatiyle 10.00) birinci masada garantörlerin de katılacağı 5’li toplantı yapması öngörülüyor. İkinci masada ise Kıbrıs saatiyle 12.00’de liderlerin, müzakere heyetleriyle birlikte geriye kalan başlıkları müzakereye devam etmesi bekleniyor.

Konferansın akşam oturumlarının ise, günlük çalışma programına göre kararlaştırılması öngörülüyor.

Toplantıların, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile 4 Haziran’da New York’ta varılan mutabakat uyarınca, tüm konuların birlikte bir paket olarak ele alınabileceği uygun bir çalışma planlamasıyla sürdürülmesi hedefleniyor.

CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI AKŞAM YEMEĞİNDE, ÇAVUŞOĞLU, ERTUĞRULOĞLU, DENKTAŞ VE SİYASİ PARTİ BAŞKAN VE TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve konferans nedeniyle Crans Montana’da bulunan siyasi parti başkan ve temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, İsviçre saatiyle 20.30’da (Kıbrıs saatiyle 21.30) başlayan yemekte, Konferansın ilk günü çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme ve yarınki çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunacak.

Yemeğe, Kıbrıs Konferansı nedeniyle Crans-Montana’da bulunan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ana Muhalefet Partisi CTP’nin Genel Başkanı Tufan Erhürman ve CTP Milletvekili Armağan Candan, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve TDP Milletvekili Zeki Çeler katıldı.

KAYNAK: TAK

28/06/2017 22:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: akıncı, konferans, çalışma, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.