''Konuşulmayan (Unspoken)'' Projesinin Açılışı Gerçekleşti

ads ads ads ads
27/01/2016

ads
''Konuşulmayan (Unspoken)'' Projesinin Açılışı Gerçekleşti

Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Konuşulmayan (Unspoken): Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek” adlı yeni projenin açılışı geçen hafta sonu gerçekleştirildi.

Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC) tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ile işbirliği içinde yürütülen projeyle, Kıbrıs Türk toplumunda, “Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks farkındalığını artırarak, cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele etmek, medya ilgisini artırmak, kamuoyu oluşturmak ve toplumsal değişim” amaçlanıyor.

CCMC ve Kuir Kıbrıs Derneği’nin ortak açıklamasına göre, Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilen açılışta konuşma yapan AB Destek Ofisi AB Projeleri Sorumlusu Michaela Foresti, toplumda bilinç oluşturmak adına böylesi projelerin önemli olduğunu ve bu projenin de başlamasın kendisine mutluluk verdiğini belirtti.

Proje koordinatörü Hazal Yolga da toplumda görmezden gelinen bireyler ve konuların artık görünür olabilmesi ve üzerinde konuşulması için çalışacaklarını söyledi.

Açılış etkinliği, Kaan Batural Acustic Trio adlı grubun müzik dinletisi eşliğindeki resepsiyonla sona erdi. 

27/01/2016 09:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Konuşulmayan, Unspoken, LGBTİ
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.