Korahan'a bir kıyak daha

ads ads ads ads
27/07/2017

ads
Korahan'a bir kıyak daha

Sayıştay Başkanı Osman Korahan'ın apar topar istifa eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü kız kardeşinin yerine, eşi Ayşen Korahan atanıyor.

Korahan'ın eşinin atanma yazısı ile ilgili süreci, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün bizzat takip ettiği öğrenildi. Bakan Kemal Dürüst'ün ilk başta karşı çıkmasına rağmen, atama yazısı hazırlandı.

Sayıştay Başkanı Osman Korahan, Başbakan Hüseyin Özgürgün ile birlikte ciddi ayrıcalıklara sahip oldu. Önce maaşı arttı, ardından kızı öğretmen yapıldı, beraberinde kız kardeşi özel kalem müdürü oldu.

Korahan'ın kız kardeşi emekliliğine bir yıl kala istifa etti, seçime az süre kala eşi "müşavir" olarak avantaj yakaladı.

Özgürgün- Korahan ikilisinin etik dışı adımlarına bir yenisi eklenirken, olay gündeme bomba gibi düştü.

Gizli yürütülen operasyon, Maliye eski Bakanı Birikim Özgür'ün, "skandal olarak" nitelediği ve kamuoyuna yaptığı açıklama ile ortaya çıktı.

Özgür, atamaya şu tepkiyi gösterdi:

"Statüko devam edemez! Etmemeli! UBP-DP'nin ilk geçirdiği yasa Sayıştay Başkanı ve üyelerinin maaş artışıydı. Sonrasında bin bir rezilliğe Sayıştay yazıları ile zemin hazırlamalar, vs. Saymakla bitmez. Ama al gülüm ver gülüm bitmedi gitmedi anlaşılan. Geçen yıl Ulaştırma Bakanlığına özel kalem müdürü atanan kişi Sayıştay Başkanın kız kardeşi. Maaşta ve ikramiyede artış ve bir yıl sonra istifa. Yerine yeni bir isim atanıyor. Kim? Başkanın eşi! Kimsenin kişiliğine saygısızlık etmek istemem. Ama bunun adı saltanat. Başka bir şey değil. Yazıklar olsun... Yozlaşmanın kitabı yazılıyor ülkede..."

27/07/2017 09:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Osman Korahan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.