Korsan Windows’a güncelleme gelecek

ads ads ads ads
23/03/2015

ads
Korsan Windows’a güncelleme gelecek

Windows 10, birçok Windows sürümü ile beraber korsan işletim sistemlerine de güncelleme imkanı sunuyor. Ancak bu güncelleme işletim sistemini yasal hale getirmeyecek.

Microsoft’un İşletim Sistemleri Grup Başkanı Terry Myerson geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile kopya ya da yasal olmayan Windows sürümlerinin bile Windows 10’a güncelleme alacağını açıklamıştı. Yapılan bu açıklama bu sürümlerin yasal olacağı şeklinde anlaşılmıştı.

Yapılan ikinci bir açıklama ile konuya açıklık getirildi: Buna göre korsan olan bir Windows işletim sistemi 10 sürümüne terfi etse bile korsan statüsü değişmeyecek. Yani yine korsan olarak bazı sınırlamalarla karşılaşmaya devam edecek.

Ücretsiz güncelleme alacak

Bu yılın yaz aylarında piyasaya sürüleceği açıklanan Windows 10’a, önceki sürümler olan 7, 8 ve 8.1 sahipleri ücretsiz olarak güncelleme yapabilecekler. Yeni işletim sisteminin en önemli özelliği hem tablet, hem bilgisayar hem de telefon sürümlerinin bulunması. Yeni işletim sisteminde ek olarak sesli asistan Cortana, geliştirilmiş başlangıç menüsü ve bir dizi ek özellik yer alıyor.

Kaynak: Microsoft ve Al Jazeera  

23/03/2015 14:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Windows 10
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.