KSP, seçimlere katılmayacak

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) 7 Ocak 2018’te gerçekleştirilecek genel seçimlere katılmayacağını açıkladı.

ads ads ads ads
22/11/2017

ads
KSP, seçimlere katılmayacak

Kıbrıs Sosyalist Partisi seçilmemem katılamama kararını bugün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Parti Genel Sekreteri Mehmet Birinci, seçimleri boykot etme gibi bir düşünceleri olmadığını ifade ederek, katılmama gerekçelerini sıraladı.

Birinci erken seçim tarihine kadar yeni seçim yasasından kaynaklanan formaliteleri yerine getirecek kadar zamanları ve her seçim bölgesinden toplam 50 aday gösterebilecek durumları olmadığını belirtti.

Birinci, Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin seçimlerde kendi bünyesinden çıkacak bağımsız adayları destekleyeceğini ifade etti.

Birinci, “Parti genel sekreterimiz Mehmet Birinci ve Parti Merkez Komitesi siyasi büro sorumlusuı Osman Zorba 7 Ocak 2018 seçimlerinde bağımsız adaylar olarak katılacaktır” dedi.

Mehmet Birinci daha sonra Osman Zorba ile birlikte hazırladıkları manifestoyu okudu. Seçimlere “ Egemen Halk, Bağımsız Kıbrıs” şiarı ile katılacaklarını ifade eden iki aday, Kıbrıs halkının ana sorununun bağımsızlık ve egemenlik olduğunu belirterek bu kapsamdaki 14 maddelik mücadele hedeflerini açıkladılar.

22/11/2017 15:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KSP, seçim, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.