KTAMS Ülke Genelinde Greve Gidiyor!

ads ads ads ads
13/10/2015

ads
KTAMS Ülke Genelinde Greve Gidiyor!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamu çalışanlarıyla ilgili yasaya karşı 19 Ekim Pazartesi günü ülke genelinde greve gideceğini açıkladı.

KTAMS, “Göç Yasası” diye nitelendirilen yasa kapsamındaki kadrolu üyelerle ülke genelinde uygulanacak grevin, 08.00-15.30 saatleri arasında yapılacağını bildirdi.

SENDİKADA TOPLANIP MECLİS’E YÜRÜYECEKLER

KTAMS üyeleri saat 09.00’da Lefkoşa’da KTAMS lokalinde toplanarak Meclis önüne yürüyecek ve saat 10.00’da Meclis önünde basın açıklaması yapılacak, sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi sunulacak.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yazılı açıklamasında, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenme Yasası kapsamında çalışan kamu emekçilerinin mağduriyetlerini dile getirmek ve çözüm üretmek amacı ile bir dizi eylemlilik kararı aldıklarını kaydetti.

Kaptan, “47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenme Yasasının”; 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girmesi ile birlikte şu an kamuda aynı kadroda görev ifa eden kamu çalışanlarının “Lise Hizmet Sınıfı” başlangıç maaşlarında %24.08, “Üniversite Hizmet Sınıfı” başlangıç maaşlarında %26.01 düşüş olduğunu ve aynı görevi ifa eden çalışanlar arasında büyük bir eşitsizlik doğduğunu dile getirdi.

“Göç Yasası” diye nitelendirilen yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte sadece başlangıç maaşlarında değil bir çok özlük hakları noktasında da 2011 yılı sonrası kamuda işe başlayan kamu çalışanlarının haklarının budandığını ve birçok anomali yaratıldığını ifade eden Kaptan, yasayı görüşmek için hükümet ortağı CTP’den randevu taleplerine hiçbir olumlu cevap gelmediğini kaydetti.

Kaptan “Göç Yasası kapsamında kadrolu çalışanlar ile fitilini yaktığımız bu mücadele ateşinin ileriki günlerde daha geniş katılımlı eylemler ile büyütüleceğini belirtir, kamuda yaşanacak tüm olumsuzluklardan hükümetin sorumlu olacağını kamuoyu ile paylaşırız” ifadelerine yer verdi. 

13/10/2015 10:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ktams, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.