KTİMB Başkanı Gürcafer'den Sert Tepki

ads ads ads ads
28/09/2016

ads
KTİMB Başkanı Gürcafer'den Sert Tepki

KTİMB Başkanı Gürcafer, Girne Emirnamesi’nin yanlış olduğunu belirterek, yanlış emirnamelerin ülkeye zarar verdiğini vurguladı



“SORUN SİYASİ İSTİKRARSIZLIK VE PLANSIZLIK”…

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Yüksek İdare Mahkemesi kararı ile uygulaması ara emri ile durdurulan Girne Emirnamesi’nin yanlış olduğunu söyledi. Yanlış emirnameler yüzünden ülkenin katledildiğini ifade eden Gürcafer, asıl önemli olanın emirnameler değil, İmar Planı olduğunu dile getirdi. Planlı davranılarak sorunların aşılabileceğini kaydeden Gürcafer, “Ancak bu ülkenin en büyük sorunu siyasi istikrarsızlık ve plansızlıktır” dedi.

“ŞEHİR İÇİNDEKİ ASKERİ BÖLGELER TURİZME AÇILSIN”…

Turizm alanında yapılacak mantıklı yatırımların ülkeyi ileriye taşıyacağını ifade eden Gürcafer, Girne ve Gazimağusa içinde olan asker birliklerin başka bölgelere çıkarılarak, buraların turizm bölgesi olarak kullanılması önerisinde bulundu. Gürcafer, böyle bir adımı askerin de destekleyeceğine inandığını belirtti. Gürcafer, büyük ihalelerin Türkiye’de açılması konusundaki sıkıntıları da, Ankara’ya giderek yetkililere aktaracaklarını belirtti.

KAYNAK: STAR KIBRIS

28/09/2016 14:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cafer Gürcafer
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.