KTÖS, Eğitim Bakanlığı’na ''Kilit Vurdu''

ads ads ads ads
31/08/2015

ads
KTÖS, Eğitim Bakanlığı’na ''Kilit Vurdu''

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası bugün gerçekleştirdiği sembolik eylemle Eğitim Bakanlığı binasına “kilit vurdu”.

Bugün saat 11.00’de Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan KTÖS yetkilileri okullardaki eksikliklerin giderilmediğini savunarak Bakanlık Binasının kapısına zincir dolayarak üzerine kilit yerleştirdi.

ELCİL: “SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANCIMIZ GİDEREK AZALDI”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil basın açıklamasının okunması öncesi yaptığı konuşmada okulların açılmasına iki hafta kaldığını hatırlatarak sorunların çözüleceğine olan inançlarının giderek azaldığını söyledi.

Yaz döneminde sorunların çözülmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na ziyaretlerde bulunduklarını ancak muhatap bulamadıklarını söyleyen Elcil, Eğitim Bakanı’nı sorunları çözmekten aciz olmakla suçladı.

SAYGUN: “EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN HERHANGİ BİR ADIM ATMAMASI YENİ AKADEMİK YILIN SORUNLARLA AÇILACAĞINI ORTAYA KOYMAKTA”

Elcil’in ardından KTÖS Başkanı Semen Saygun basın bildirisini okudu. “Eğitim Bakanlığı’nın herhangi bir adım atmaması yeni akademik yılın sorunlarla açılacağını ortaya koymaktadır” diyen Saygun, geçmiş hükümet dönemindeki tavrını eleştirdiği Kemal Dürüst’ün yeniden göreve getirilmesinin ciddi bir talihsizlik olduğunu iddia etti.

Saygun daha sonra acil çözülmesi gerektiğini düşündükleri sorunları sıraladı.

Okulların alt yapısı ve ek dersliklerinin yapımına yönelik herhangi bir somut adım atılmadığı savunan Saygun, “62 okul çeşitli nedenlerle yatırım ve tadilat, 28 okul ek derslik, 6 yeni okul ihtiyacı ve 2 yapımı süren okulun tamamlanması için cevap beklenmektedir” dedi.

Kadro tasarrufu anlayışı ile 45 öğretmen ihtiyacının, 19 kadro kullanılarak tamamlandığını söyleyen Saygun, buna rağmen Eylül ayında emeklilik ve öğrenci nüfusundan dolayı 33 öğretmen ihtiyacı ve dört yaş şubeleri için önerileri olan 15 öğretmen ihtiyacının cevap beklediğini dile getirdi.

Okulların ihtiyacı olan ve hükümet programında da yer alan rehberlik, psikolojik danışmanlık öğretmenliği ve özel eğitim öğretmeni kadrolarının açılmadığını belirten Saygun, “Adamızın kuzeyinde 450 rehberlik, psikolojik danışmanlık öğretmeni ve 117 özel eğitim öğretmeni isşiz dururken bu alanlar için Türkiye’den öğretmen getirilmesine devam edilmektedir” dedi.

“Hükümet değişimi bahanesi ile Temmuz ayında bitmesi gereken nakil görüşmeleri Ağustos ayının ortasında tamamlanmış fakat geçen yıldan kalan sorunlara hala daha el atılmamıştır” diye konuşan Saygun, denetmenlerin yollukları ve çalışma koşulları ile ilgili yasal sorunlara el atılmazken yasal boşluklar yüzünden denetmenlerden geri iade ödeme istendiğini ileri sürdü.

Saygun şöyle devam etti:

“Okul öncesi eğitimin olmazsa olmaz ihtiyacı olan öğretmen yardımcısı kadroları açılmadığı için anayasa ve yasalara rağmen ailelerden para toplanarak devlet okullarında öğretmen yardımcısı istihdam edilmesi gibi anayasal ve yasal suçlar teşvik edilmektedir.

Okullarımızın temizlik işlerini yürüten hademe kadrolarında çok ciddi oranda eksik olup, herhangi bir istihdam yoluna gidilmemesi okullarımızın temizlikten yoksun kalmasının temel nedenini oluşturmaktadır.

Hükümet programında da yer alan okullara cari bütçe ayrılması ile ilgili Eğitim Bakanlığı’na yazılı yasa tüzük önerisi sunmamıza rağmen hiçbir adım atılmamıştır.

Özel eğitimle ilgili yasa önerimizi 2013’den beri mecliste bekletilmektedir. Okul öncesi eğitim ile ilgili tavsiye önerilerimiz bir cevap bulmamıştır.”

Eğitimin ciddi bir iş olduğunu ve iyi bir planlama gerektirdiğini vurgulayan Saygun, eğitim yılının açılmasına çok az bir süre kalmasına rağmen sıraladığı sorunları çözmeye yönelik Eğitim Bakanlığı’nda sorumluluk alacak makamı bulmakta zorluk çektiklerini savundu.

Saygun’un “Planlamadan yoksun, günü birlik politikalarla eğitimi yönetmeye çalışanlar, ancak kaos yaratırlar. Bu anlayış özel okulları teşvik ile açıklandığı gibi Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir işe yaramadığı ile de açıklanabilir. Bu nedenle Eğitim Bakanlığı’nın kapısına kilit vurmak sorunları çözen değil, sorunların kaynağı olan bir kurumu kapatmak demektir” ifadeleri ile basın açıklamasını okumayı tamamlamasının ardından KTÖS yetkilileri Milli Eğitim Bakanlığı binasına “kilit” vurdu.

Kilit polis memurları tarafından çıkarıldı. 

31/08/2015 13:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.