KTÖS üyesi denetmenler Talat’ı ziyaret etti

ads ads ads ads
10/10/2015

ads
KTÖS üyesi denetmenler Talat’ı ziyaret etti

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası üyesi denetmenler ve sendika yetkilileri 2’inci Cumhurbaşkanı, CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti.

Sendika Genel Sekreteri Şener Elcil, eğitimin denetlenmesi, yönlendirilmesi ve değerlendirilmesinin önemine işaret etti.

Elcil, “18 denetmen kaldı denetmenlik kadrolarının açılarak doldurulması gerekiyor. Denetmenlerin özlük hakları, çalışma koşulları konusunda sorunlar var. Bir de Türkiye ile uyumlaştırma kapsamında Türkiye’den denetmen getirilmesi sözkonusu.Kabul etmemiz mümkün değil. Ülkenin ihtiyacı olan denetleme kurulunu hayata geçirmemiz gerek.” dedi.

Mehmet Ali Talat da Türkiye’den denetmen getirilmesi konusunda şöyle konuştu:

“Buradaki eğitim sisteminde bulunmayan insanların fiilen sahada denetmenlik yapabilmesi çok da mümkün değil. Bizim eğitim sistemimizi, mekanizmalarımızı bilmesi lazım, öğretmenlerimizi tanıması lazım bunlar kolay şey değil. Doğru olanı bunu bizim yapmamızdır. Zaten bununla ilgili yasamız da var tüzükleri hazırlamak da çok zor olmasa gerek. Büyük bir sorun olacağını sanmıyorum. Hükümete de aktarırım, ben bizzat da bakanla konuşurum”

Talat, nitelikli kadro bakımından kurumların yeterli düzeyde olmadığını da belirterek, üçlü kararnamelerle müşavir yaparak üst kademelerin boşaltıldığını partizanca yapılan istihdamlar nedeniyle niteliksiz kadroların devlete doldurulduğunu, maaşlar ödenemeyince de nitelikli kadro taleplerinde kısıtlamaya gidildiğini aktardı.

Eğitimde yaşanabilecek tehlikelerin ortadan kaldırılması için denetimin şart olduğunu vurgulayan Talat, denetmen kadrolarının doldurulması ve bir şekilde yaşanan sorunların çözümlenmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: BRTK 

10/10/2015 09:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mehmet ali talat, denetmen
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.