KTTO: Enerji İşbirliğini Destekliyoruz

ads ads ads ads
18/10/2016

ads
KTTO: Enerji İşbirliğini Destekliyoruz

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Türkiye ile KKTC arasında kapsamlı enerji işbirliği anlaşması imzalanmasını ülke için olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Oda’dan yapılan açıklamada, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak arasında imzalanan ve iki ülke arasında enerji işbirliğini, kablo ile elektrik getirilmesini ve çeşitli ekonomik enerji kaynaklarına ulaşımı sağlamak amacıyla enterkonnekte sistem kurulmasını içeren anlaşmaya destek belirtildi.

İmzalanan bu protokol çerçevesinde, başta yenilenebilir enerji olmak üzere yaratılacak olan projeler ve işbirliğini geliştirmeyi teşvik eden her türlü aktiviteyi desteklemeye devam edeceğini belirten Oda, enerjide arz çeşitliliğini ve kaliteyi arttırmayı; maliyetleri düşürmeyi ve enerji arzının sürekliliğini hedefleyen tüm yatırım ve işbirliği alanlarının iş dünyasının önceliği olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan açıklamada, ayrıca, KTTO’nun bu işbirliği protokolu çerçevesinde oluşturulacak ortak çalışma gruplarında aktif katılımcı olarak yer almak isteği de vurgulandı. 

18/10/2016 21:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Türk Ticaret Odası
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.