Kurşun Askerin Utancı, Güzelyurt AKM'de...

ads ads ads ads
16/11/2014

ads
Kurşun Askerin Utancı, Güzelyurt AKM'de...

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, 2014-2015 tiyatro sezonunun birinci tur oyunu olan Haluk Işık’ın yazdığı Nergül Tuncay’ın yönettiği “Kurşun Askerin Utancı” adlı müzikli danslı çocuk oyunuyla perdelerini açıyor.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, “Kurşun Askerin Utancı” adlı oyun, ilk olarak yarın, Güzelyurt AKM’de ücretsiz sahnelenecek.

Sabah saat 9.30’da ve 11.00’de olmak üzere iki kez sahnelenecek olan oyun, daha sonra ülke genelinde turneye çıkacak.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın, çocukların tiyatro sanatıyla tanışmasını sağlayan “çocuk tiyatrosu” konusunda hassasiyet göstermeye devam ettiği belirtilen açıklamada, ilçelerdeki belediyeler ve üniversitelerin de katkılarıyla kültür merkezlerinde sahnelenecek olan çocuk tiyatrosuyla , tüm ilkokullardan ana sınıf, birinci ve ikinci sınıflardaki toplam on iki bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Oyununda, barış ve sevginin dünyada ne kadar önem taşıdığının vurgulanacağı ifade edilerek, “Kurşun Askerin Utancı” adlı oyununun seçilmesindeki en önemli nedenlerinden birinin de, son dönemde yaşanan savaşlar olduğu kaydedildi.

“Kurşun Askerin Utancı” adlı oyunda, Mehmet Samer, Deniz Aslım, Cevahir Caşgil ve Hüseyin Çakırlı görev alıyor. 

16/11/2014 10:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kurşun Askerin Utancı
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.