Kurt adam hastalığı ile doğdu

ads ads ads ads
30/04/2016

ads
Kurt adam hastalığı ile doğdu

Brezilya'da yaşayan Kemilly Vitoria Pereira de Souza "Kurt adam sendromu" olarak da bilinen hipertrikoz olarak bilinen hastalığa sahip. Kemilly, birçok ilaç kullansa da tüm yüzünü ve vücudunu kaplayan tüylenmeden kurtulamamış.

Onun derdine ise bir tek lazer epilasyon cihazı çare oldu. Fakat cihazın bir parçasının bozulması üzerine tedavisi yarım kaldı.

2013 yılının Aralık ayında De Souza Ailesi kilometrelerce uzağa kızının tedavisini yaptırabilmek için taşındı. Hastane Kemilly'nin problemini ise ilaçla çözemeyince laze epilasyon denendi.

Epilasyon cihazı başarılı oldu ancak kısa bir süre sonra bozuldu ve cihazın kırılan parçasının ise sadece İsrail'de üretildiği, tedavinin devamı için yardım bekledikleri öğrenildi.

"KIZIMI HAYVANA BENZETTİLER"

Kızının okulda hiçbir sorun yaşamadığını çünkü öğretmeninin çocuklara bunun sadece bir hastalık olduğunu ve ona farklı davranmamaları gerektiğini anlattığını söyleyen anne Patricia ise dışarı çıkamadıklarını söylüyor: "Okulda şu anda hiçbir sorunumuz yok. Ancak biz ilerleyen yaşlarında kötü muameleyle karşılaşmasından korkuyoruz. Ayrıca okul dışında hala sorunlar yaşıyoruz. Tiyatroya gittiğimiz bir gün, genç bir kadın kızımın hayvana benzediğini söyledi. Bir anne olarak bu benim için çok üzücüydü."

Doktorlar eğer lazer epilasyon cihazı hemen gelmezse genç kız için son 2 yılda elde ettikleri tüm gelişmenin kaybolabileceğinden korkuyorlar çünkü Kemilly 5 aydır tedavi göremiyor. 

30/04/2016 11:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kurt adam sendromu
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.