Kürtaj Davasında Mali Polis Devrede!

ads ads ads ads
03/05/2016

ads
Kürtaj Davasında Mali Polis Devrede!

Mali Polis yasadışı kürtaj davasında doktorları suç gelirlerini aklama suçundan yeniden mahkemeye çıkardı. Mahkeme doktorları teminata bağladı 

YeniDüzen Gazetesi'nden Didem Menteş'in haberine göre, Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturmasında incelenmesi için Türkiye’ye gönderilen bebek ve fetüslerle ilgili DNA örneklerinin ön raporu Kuzey Kıbrıs’a ulaştı.

Toplumda büyük infiale neden olan Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturmasında incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen fetüslerin ve 34 haftalık bebeğin ölüm nedenini belirleyecek otopsinin ön raporu Kuzey Kıbrıs’a ulaştı.

30 Nisan Cumartesi günü Sağlık Bakanlığı’na ulaştırılan ıslak imzalı rapor, bakanlık tarafından Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda haftalardır süren inceleme sonucunda 34 haftalık bebekte ‘propofol’, fetüslerde ise ‘potasyum’ maddesine rastlandı. 34 haftalık bebeğe uygulanan ‘propofol’ isimli (narkoz) maddenin doğum öncesi mi yoksa doğum sonrası mı yapıldığı ön raporda henüz netlik kazanmadı. Ayrıca bebekte görülen ‘propofol’ maddesinin anneye mi yoksa çocuğa mı verildiğine dair de kesin bilgi elde edilemedi. Bu maddelerin ne zaman uygulandığı belli olmayan raporla birlikte olayın cinayet mi yoksa çocuk düşürmeye teşebbüs mü olduğuna da henüz karar verilmedi.

Bunun üzerine Başsavcılık ön raporla ilgili hem Kuzey Kıbrıs’ta hem de Türkiye’deki uzmanlardan bilgi almak üzere çalışma başlattı.

Bakan Sucuoğlu: “Raporlar geldi, PGM’ye gönderdik”

Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu fetüs raporlarının 30 Nisan Cumartesi günü ellerine ulaştığını ve kendisinin de raporu bizzat incelediğini dile getirdi. Sucuoğlu, olayın halen yargı sürecinde olduğu gerekçesiyle, raporun içeriği konusunda bilgi verilmesinin doğru olmayacağını ifade ederek, ön raporu 30 Nisan günü Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini açıkladı. ‘Yasa dışı kürtaj’ olaylarının yaşandığı Ada Hospital isimli özel hastanenin de halen kapalı tutulduğunu ve 3 aylık sürenin halen devam ettiğini aktaran Bakan Sucuoğlu, bu süre tamamlandıktan sonra hastaneyle ilgili yeniden değerlendirme yapılacağını belirtti.

YeniDüzen Gazetesi'nden Didem Menteş'in haberinin tamamını okumak için tıklayınız...

03/05/2016 09:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kürtaj, mali polis, skandal, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.