Kürtaj Davasında Otopsi Sonuçları Geldi

ads ads ads ads
30/04/2016

ads
Kürtaj Davasında Otopsi Sonuçları Geldi

Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturmasında incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen fetüslerin ve 34 haftalık bebeğin ölüm nedenini belirleyecek otopsi ön raporu dün KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na ulaştı:

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda haftalardır süren inceleme sonucunda 34 haftalık bebekte ‘propofol’, fetüslerde ise ‘potasyum’ maddesine rastlandığı öğrenildi

CİNAYET Mİ ÇOCUK DÜŞÜRMEYE TEŞEBBÜS MÜ?… Raporlar ışığında Başsavcılık olayın cinayet mi yoksa çocuk düşürmeye teşebbüs mü olduğuna karar verip, zanlılar aleyhinde dosya hazırlayacak.

TUTUKLULUK TALEBİ İHTİMAL DAHİLİNDE…Öte yandan Başsavcılığın zanlılar aleyhindeki dosyaları hazırlamasının ardından, tutuklu yargılanmaları talebinde de bulunabileceği öğrenildi. Zanlıların tümünün şu anda yurt dışına çıkış yasağı bulunuyor, hepsi de mahkeme emri gereği her gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut yapıyor.

UZMAN ŞAHADETİNE BAŞVURULACAK … Elde edilen bilgiye göre ıslak imzalı raporun gelmesinin ardından Başsavcılık uzman şahadetine başvuracak. Başsavcılık hem Kuzey Kıbrıs’ta hem de Türkiye’deki uzmanlardan bilgi alacak.

SUCUOĞLU: “RAPORLAR, PAZARTESİ BAKANLIĞA ULAŞABİLİR”…Öte yandan YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu ise fetüs raporlarının ellerine ulaşmadığını, dün İstanbul Başkonsolosluğu’na verilmiş olması halinde, Pazartesi günü raporların bakanlığa ulaşabileceğini açıkladı.

HABER / AYŞE GÜLER - YENİDÜZEN

http://www.yeniduzen.com/Haberler/ozel-haber/cinayet-mi-cocuk-dusurmeye-tesebbus-mu/64432  

30/04/2016 11:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kürtaj davası, girne
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.