Kutlay Erk mi? Armağan Candan mı?

ads ads ads ads
05/05/2015

ads
Kutlay Erk mi? Armağan Candan mı?

Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin Dışişleri Bakanlığından ayrılacak olması, bakanlığa kimin getirileceği sorusunu da gündeme taşıdı. 3 Aylık Sibel Siber hükümeti döneminde Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenmiş olan Kutlay Erk’in koltuğa daha yakın olduğu söyleniyor. Hem kısa bir sürede olsa bu görevi yapıp deneyim kazandığı hemde CTP’nin Dışişler görevini de yapmış olması nedeni ile bağlantılarının kuvvetli olduğuna vurgu yapılarak Dişişleri Bakanlığı için en ideal bakanın Kutlay Erk’in olabileceği öne sürülüyor.

Kutlay Erk’in yanı sıra CTP içerisinde hatırı sayılır bir grubun ise ağırlığını Armağan Candan’dan yana koyduğu söyleniyor. Armağan Candan’ı bu koltuğa layık görenler, onun genç ve dinamik bir vekil oluşunun yanısıra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra Londra’da Middlesex Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Master’liği yaptığına vurgu yapıyor.

Bununla da yetinmeyen grubun, Candan’ın Brüksel’de Avrupa Birliği Komisyonu’nda staj yaparak, AB’nin çalışma şeklini ve mantığını öğrendiğini ve Annan Planı’nın gündemde olduğu yıllarda, İstanbul’daki İktisadi Kalkınma Vakfı’nda Avrupa Birliği uzmanı olarak çalıştığını dile getiriyor.

Armağan Candan’ın Kıbrıs’ta olan bitenlerin takibi ve Türkiye kamuoyunun bilgilendirilmesi, hem de Türkiye halkının AB hakkında sağlıklı bilgi sahibi olması hedefiyle Türkiye’de birçok il’de bilgilendirme seminerlerinin yapıldığı projelerde görev alması onun bu koltuğa en uygun aday olduğu görüşünün ortaya atılmasına neden oluyor.

Kıbrıs Sözcü 

05/05/2015 21:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dışişleri bakanı kim olacak, kutlay erk, armağan candan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.