Kutlay Erk'ten Önemli Açıklamalar

ads ads ads ads
29/03/2015

ads
Kutlay Erk'ten Önemli Açıklamalar

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, ülkedeki siyasi gündemi değerlendirdi. Ada Tv Haber ekibinin sorularını yanıtlayan Erk, seçimde ipi göğüsleyecek olanın Sibel Siber olduğunu söyledi. Hükümet ortağı ile bir takım sorunlar olduğunu gizlemeyen Erk, sorunu ‘çözdük çözdük, çözmedik başka bir adım atacağız’ dedi.

Ceren ERCİH /star kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, ülkedeki siyasi gündemi değerlendirdi. Ada Tv Haber ekibinin sorularını yanıtlayan Erk, seçimde ipi göğüsleyecek olanın Sibel Siber olduğunu söyledi. Hükümet ortağı ile bir takım sorunlar olduğunu gizlemeyen Erk, sorunu ‘çözdük çözdük, çözmedik başka bir adım atacağız’ dedi.

“ÖRGÜTLERİMİZLE BERABER ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Siyasi gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erk, Meclis komite çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Erk şunları kaydetti; “Meclis haftada bir Perşembe günü toplanıyor ama komiteler daha sık toplanma imkânı buluyor. Özellikle kamu reformunu görüşen komitemiz haftada üç defa buluşma imkânı sağlıyor. Diğer komitelerin de toplanması, çalışması, üretim yapması ve Perşembe günü bunların meclise taşınması daha uygun oluyor. Onun dışında siyasi parti olarak örgütlerimizle beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“CANLI, KANLI BİR SÜREÇ”

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Erk, yoğun ve mutlu bir tempo içerisinde olduklarını söyledi. Erk sözlerine şöyle devam etti; “Seçim ortamındayız dolayısıyla örgütlerimizle ve adayımızla seçim kampanyalarını yürütüyoruz. Yoğun bir tempo içerisindeyiz. Ama mutlu ve enerji dolu bir tempo içerisindeyiz. Halkımızla birlikte seçim kampanyalarını ve çalışmalarını yürütüyoruz. Halkımıza ulaşıyor, çok iyi tepkiler görüyoruz. Dolayısıyla bizim için önümüzdeki süreç çok canlı, kanlı bir süreç.”

“HÜKÜMETİN BÜTÜNLÜĞÜNE YÖNELİK BİR ARIZA YOK”

Erk, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun hükümet icraatlarını basın mensuplarına anlattığı sıraca Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın toplantıda bulunmamasının kasıtlı bir durum olmadığını şu sözlerle savundu; “Kasıtlı bir şey yok. Başbakan Yardımcısı’nın katılmaması kendi katılmak istemezliğinden değil. Ya da Başbakan’ı katmak istemişinden değil. Başbakan Yardımcısı yurt dışındaydı ve Başbakan bu hükümetin başkanıdır, dolayısıyla hükümetin bütünlüğüne yönelik bir arıza yok. Hükümette bir sorun var, Başbakan kendi başına bir basın toplantısı yapıyor gibi bir durum yoktur.”

“ÇÖZDÜK ÇÖZDÜK, ÇÖZMEDİK BAŞKA BİR ADIM ATACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından hükümet ortağıyla birlikte farklılıklarının tartışılması gerektiğini aktaran Erk, son zamanlarda bazı konularda sıkıntılar yaşandığını ancak bunların çok fazla abartılmaması gerektiğine de vurgu yaptı. Erk; “Seçim bittikten sonra bazı konulardaki farklılıklarımızı ortağımızla ciddi ciddi tartışmamız gerekir. Bunu yerel seçimlerden önce de bir defa yapmıştık. Neticede uyumlaşmış, uyumlu bir çalışmaya girmiştik. Son zamanlarda bazı konularda sıkıntı yaşıyoruz. Tabi ki sıkıntılı devam etmek de doğru değildir. dolayısıyla seçimden sonra ortağımızla sıkıntıları görüşeceğiz. Çözdük çözdük, çözmedik başka bir adım atacağız” dedi.

“İPİ GÖĞÜSLEYECEK OLAN SİBEL SİBER”

Seçim çalışmaları kapsamında partisinin adaylarının tüm ada genelinde seçim gezileri düzenlediğini söyleyen Erk, çalışmaların oldukça iyi gittiğini aktardı. Erk, sözlerini şöyle tamamladı; “Planımız, bütün ada da adayın dolaşmasıdır. Enerjik bir şekilde adayımız tüm adayı dolaşmaya çalışıyor. Başarılı olacağımızdan eminiz, aldığımız nabız bizi mutlu eden bir nabızdır. Eğer bu seçim birinci turda biterse bunu ancak Sibel Siber bitirebilir. İkinci tura kalırsa da yine ipi göğüsleyecek olan Sibel Siber olacaktır.”  

29/03/2015 18:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kutlay Erk
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.