Kutlay Erk'ten Sert Açıklama

ads ads ads ads
17/12/2014

ads
Kutlay Erk'ten Sert Açıklama

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Doğuş Derya’ya karşı başlatılan saldırılarla ilgili açıklama yaparak Derya’ya sahip çıktı. Erk, her fırsatta değerlere saldırmayı kendine görev edinen Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun vatandaşılığının gözden geçirilmesi gerektiğini de söyleyerek Zaroğlu’nun yurttaşlığının iptalini istedi. Açıklama şöyle:

Milletvekilimiz Doğuş Derya’ya karşı köhneleşmiş zihinlerin başlattığı saldırı kampanyası bildiğimiz cenahların kurgulanmış senaryolarıdır. Bilindiği gibi tarihi kendi şoven aklına göre yazanların gerçeklere tahammülü yoktur. Çünkü onlar halkların yaratılan düşmanlıklar üzerinden bölünmesinden ve statükodan beslenirler. Onlar karanlık yüzlerini gizleyerek ‘milliyetçilik’ adı altında milleti sömürüp yer edinirler. Dünyada yaşanan savaşlarda sonsuz acılar çeken insanoğlu artık ehlileşmeli ve hatalarıyla yüzleşip itiraf etmelidir. Birleşik Kıbrıs’ı kurmanın, federalizmi yaşatmanın birinci yolu budur.

Sayın milletvekilimiz acıların iki taraf için de ortak olduğunu söylemekle barışın önemine ve ihtiyacına değinmiştir. Savaşlarda kadınların yaşadığı acıların büyüklüğü de binlerce kitaba, filme ve belgesele konu olmuştur. Bilinen ve dünyada tartışılan bir gerçeği dillendirdiği için Doğuş Derya’ya karşı başlatılan saldırıları barış ve çözüm yanlısı tüm kesimler kınamalıdır.

Sosyal medyada seviyesiz küfür ve yorumlarda bulunan kişilerin niteliği de bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’nun temsil ettiği kitlenin kendisiyle aynı nitelikte olmadığından eminiz ancak Zaroğlu, milletvekilimize sarf ettiği sözlerle niteliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Her fırsatta değerlerimize saldırmayı görev edinen bu kişi hakkında oturup düşünmenin zamanı gelmiştir. Böyle insanları yurttaş yapanların sorgulanması gerekmektedir. Ve hatta bir an önce bu kişinin yurttaşlığının yeniden değerlendirilmesi ve iptal edilmesi gerekmektedir. Ülkemizde değil bir milletvekiline hiçbir kimseye bu şekilde hakaret edecek ve nefret körükleyecek insana yerimiz yoktur. 

17/12/2014 11:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kutlay erk
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.