Kuzey Kıbrıs Turkcell ‘Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi’nde

ads ads ads ads
22/09/2014

ads
Kuzey Kıbrıs Turkcell ‘Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi’nde

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in de temsil edileceği “Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi” 23-25 Eylül 2014 tarihleri arasında İzmir’de yapılıyor.



Kongreye, aralarında milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek’in de yer alacağı KKTC’den kalabalık bir heyet de katılacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca kongrede engelliler alanındaki sosyal sorumluluk projeleri hakkında sunum yapacak.

“Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi”, Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT) ana temasıyla, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Kongre sekretaryası Dokuz Eylül Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi (Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Sekretaryası) tarafından ortaklaşa yürütülecek.

Kongreye, Türkiye genelinden ve yurt dışından, üniversitelerin engelli birimleri ve bilişim alanında çalışan akademisyenler, uzmanlar, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve bilişim firmalarından yoğun katılım beklendiği açıklandı.

Ortak eylem planı

“Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi”nin kurumların, akademisyenlerin, araştırmacıların yapmış oldukları çalışmaları ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşmaları, bu alanda faaliyet gösteren firmaların teknoloji ve hizmetlerini hedef kitlelerine ulaştırmaları, mevcut durumun ve sorunların tartışılması ve engellilere yönelik bilişim hizmetleri alanında ortak bir eylem planının ortaya çıkabilmesi amacıyla düzenlendiği ve bu anlamda büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Karaatmaca: Gururluyuz

“Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi” ne Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da davet edildi. Karaatmaca böylesi büyük bir organizasyona davet edilmenin gurur verici olduğunu söyledi.

“En önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attığımız engelliler alanında, böylesi büyük bir kongreye KKTC’den çok değerli isimlerle birlikte katılmaktan onur duyacağız” diyen Aybars Karaatmaca, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 15’inci gurur yılında, yıllardır sahiplendiğimiz ve sosyal sorumluluk projelerimizin odağına aldığımız engelliler konusunda, uluslararası bir organizasyona davet edilmenin heyecanını yaşıyoruz. Özellikle, ismimizi vermekten gurur duyduğumuz Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız başta olmak üzere, engellilere yönelik pek çok alanda yürüttüğümüz projeleri, çok daha geniş kitlelerle paylaşma imkanı bulacağız. Geçen sene Kıbrıs’ta düzenlenen Engelsiz Bilişim Kongresi’nde edindiğimiz tecrübeleri, daha da ileriye taşıyacağız.”

KKTC’den kimler katılacak?

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca yanı sıra kongreye KKTC’den katılacak, sunum veya konuşma yapacak isimler ise şöyle açıklandı; Milletvekili Dr. Hakan DİNÇYÜREK, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı, KKTC Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Zehra ALTINAY, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı, KKTC Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Fahriye ALTINAY, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel DİNÇYÜREK, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Denetmeni Lütfiye FEDAİ, Avukat ve Medya Ajans Sahibi Av. Mehmet Ekin VAİZ, KKTC Bilişim Derneği Başkanı Nihat YILMAZ, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Yöneticisi Ahmet Akdeniz.

22/09/2014 18:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kıbrıs Turkcell, teknoloji, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.