Kuzey Kıbrıs Turkcell, YDÜ Kariyer Festivali’ndeydi

ads ads ads ads
22/05/2016

ads
Kuzey Kıbrıs Turkcell, YDÜ Kariyer Festivali’ndeydi

Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları Yakın Doğu Üniversitesi Kariyer Festivali’ne katıldı, üniversitenin değişik fakülte ve bölümlerinden mezun olarak iş hayatına başlayacak öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Kariyer Festivali kapsamında ilk kez öğrencilere “Vaka Çalışması” uygulandı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kariyer Festivali’ne Kuzey Kıbrıs Turkcell’deki deneyimler ışık tuttu, farklı fakülte ve bölümlerden öğrenciler mezuniyet öncesinde yeni bilgiler edindi.

Yeni Mezunlara Mülakat Sırları

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları’nda İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak görev yapan Havva Başkan, Yakın Doğu Üniversitesi Kariyer Festivali’ne katılan öğrencilere “Yeni Mezunlara Mülakat Sırları” konusunda sunum yaptı. Başkan, yaptığı sunumda yeni mezun olacak öğrencilere mülakat aşamasında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında nasıl davranmaları gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Kuzey Kıbrıs Turkcell “Genç Yetenek-Staj Programı”nı da tanıtan Havva Başkan, üniversiteden yeni mezun olan öğrencilerin Kuzey Kıbrıs Turkcell’de nasıl kariyer yapabileceği konusunda bilgi verdi.

Yakın Doğu mezunu Turkcell’liler ile Kariyer Sohbeti

Yakın Doğu Üniversitesi’nden mezun olarak Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Fonksiyonu’nda görev yapan uzmanların katılımı ile düzenlenen panele ise Kıdemli Optimizasyon Uzmanı Mustafa Yürüker, Hücre Planlama ve Optimizasyon Uzmanı Münür Erenler, Altyapı Yönetim Uzmanı Nail Gürkan, Test Mühendisi Sadullah Kişi ve Veri Merkezi Donanım ve Sistem Uzmanı Kemal Ersuz katıldı.

Panelin moderatörlüğü ise Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları İş Ortağı olarak görev yapan Müge Ülke tarafından yapıldı. Panelde, öncellikle kendi kariyer yolculuklarını anlatan uzmanlar, yeni mezunlara iş hayatında başarının sırrı ve “yeniden öğrencilik hayatlarına dönseler neleri farklı yaparlardı” konularında tavsiyelerde bulundu. Etkinlik sonunda Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarına teşekkür plaketleri verildi.

Kariyer Festivali’nde ilk kez “Vaka Çalışması”

Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Kariyer Festivali kapsamında ilk kez öğrencilere “Vaka Çalışması” uygulandı. “2050 Yılında Dünya” isimli teknoloji odaklı vaka çalışması yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Vaka Çalışması, Eczacılık Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği ve Su Ürünleri Mühendisliği gibi farklı bölümlerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin yaratıcı düşünme, ekip çalışması ve veri analizi yetkinliklerini geliştirmeye yönelik yapılan çalışmaya 18 kişilik öğrenci grubu katıldı.

Proje kapsamında öğrencilerden, takımlar halinde kendilerine verilen bilgileri inceleyip analiz ederek yeni fikirler sunmaları beklendi. Takımlar, bu fikirleri Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları ekibine sunarak katılım sertifikası almaya hak kazandı.

22/05/2016 15:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kıbrıs Turkcell
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.