Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sahil temizlik etkinliği yapıld

ads ads ads ads
30/07/2016

ads
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sahil temizlik etkinliği yapıld

Kuzey Kıbrıs Turkcell “Kaplumbağalar Korumamız Altında” projesi kapsamında, Akdeniz Köyü Sahili’nde temizlik etkinliği yaptı.

Etkinliğe, Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, SOS Çocuk Köyü öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi katıldı.

Sahil temizliği öncesinde Çevre Koruma Dairesi, Doğal Hayat Şubesi Biyoloğu Sema Karahan Tuncan SOS Çocuk Köyü öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, kaplumbağalar ve sahillerimizdeki yumurtlama süreçleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Kaplumbağaların hem yumurtlama hem de yuvalarından çıktıktan sonra denize ulaşma aşamasında sahil temizliğinin önemine de dikkat çekilen sunumda, çöp ve yabancı cisimlerin hayvanların ölümüne neden olduğu belirtildi.

Doğal Hayat Şubesi Biyoloğu Sema Karahan Tuncan’ın sunumunda SOS Çocuk Köyü öğrencilerine kaplumbağalara zarar vermeden sahil temizliğinin nasıl yapılacağı da öğretildi.

Barış: En yoğun ziyaret

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış etkinlikte yaptığı konuşmada, doğal hayatın korunması ve geliştirilmesi için yıllardır pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi.

Deniz kaplumbağalarının Akdeniz’deki üreme alanları nedeniyle ülkemizin önemli bir değeri olduğuna dikkat çeken Ayhan Barış, bu sene rekor düzeyde kaplumbağanın Kuzey Kıbrıs’a geldiği bilgisini de paylaştı.

“Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti'nden aldığımız bilgiye göre 1992 yılından beri sahillerimizi ilk kez bu yoğunlukta kaplumbağa ziyaret ediyor, bunu öğrenmek bizleri sevindirmiştir" diyen Ayhan Barış, etkinliğe katkı koyan Çevre Koruma Dairesi ve SOS Çocuk Köyü ile Akdeniz Plajı Caretta Restoranı’nın sahibi Tarık Bozalan'a teşekkür etti.



Çocuklarla yaratıcı çalışmalar

Sahil temizliğinin ardından çocuklar el işi çalışması gerçekleştirdi, yaratıcı çalışmalar sergiledi.

Kendilerine destek olan gönüllülerle birlikte her çocuk el işiyle kendi kaplumbağasını yaptı. Ayrıca Çevre Koruma Dairesi tarafından öğrencilere keçe kaplumbağa anahtarlıklar hediye edildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Caretta Caretta ve Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağalarının yumurtlama yeri olan adamızda, çevre koruma bilinci ile 2000 yılından bu yana çeşitli bölgelerde sahil temizlik etkinlikleri düzenliyor. 

30/07/2016 10:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kuzey Kıbrıs Turkcell, kaplumbağa
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.